X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Atletico Madrid 1-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je ponovno zmagal na stadionu Vicente Calderon in prikazana moč in dolgo klop, ki jo ima na voljo Jose Mourinho. Stvari so se že na začetku tekme obrnile proti Real Madridu, vendar pa so beli pokazali svojo odločnost in spreobrnili rezultat po zadetku Falcaa v četrti minuti. Angel di Maria je pri tem odigral ključno vlogo. Prvi zadetek so beli dosegli iz prostega strela, ki ga je izvajal Argentinec, v gneči v kazenskem prostoru pa se je Juanfran nespretno postavil in premagal svojega vratarja Courtoisa. Drugi zadetek pa je dosegel sam Di Maria, potem ko je z natančnim strelom zadel malo vratnico gola Atletica. Argentinec je bil zato zagotovo prvo ime tekme in prav to so mu tudi z ovacijami pokazali navijači Real Madrida na stadionu Atletica, ko je svoje mesto na zelenici prepustil Modriću. To je bila enajsta zaporedna ligaška tekma brez poraza (deset od tega so jih beli zmagali) in moralna vzpodbuda pred poskusom preobrata na povratni tekmi polfinala proti dortumndski Borussii.

Real Madrid je samo tri dni pred povratno tekmo polfinala Lige prvakov igral v La Ligi mestni derbi El Derbi madrileño. Kljub temu, da Atletico čaka na zmago proti Realu že 14 let, pa je trener Jose Mourinho na igrišče postavil dobesedno rezervno postavo, potem ko v prvi postavi niso zaigrali Cristiano Ronaldo, Arbeloa, Marcelo, Coentrao, Ramos, Xabi Alonso, Özil, Varane, Modrić in Higuain. Derbi se ne bi mogel začeti boljše za Atletico na eni strani in slabše za Real na drugi strani, potem ko je v 4. minuti najprej Diego Lopez nekoliko slabše posredoval ob prostem strelu, Godin pa je z desne strani podal pred vrata, Falcao pa je z glavo zatresel mrežo Reala. Beli se kljub zaostanku niso predali in izenačili devet minut kasneje iz prostega strela. Angel di Maria je izvajal prosti strel z desne strani, poslal je predložek pred vrata, kjer se je Juanfran nespretno postavil in matiral Courtoisa. Derbi je bil ponovno na začetku. Bitka na sredini igrišča je postala glavna nit tekme in tako se je igra večinoma časa odvijala med obema kazenskima prostoroma. Tik pred odmorom je po izjemnem preigravanju Di Marie priložnost za vodstvo imel Benzema, potem ko se je sam znašel pred belgijskim vratarjem, vendar pa je njegov strel iz bližine domači vratar uspešno ubranil.

Prvi polčas se je končal s priložnostjo Benzemaja, medtem ko se je drugi polčas začel s priložnostjo domačih. Po dobri kombinaciji med Gabijem in Diegom Costo v 56. minuti se je akcija končala s slabim strelom Gabija znotraj kazenskega prostora. Atlético je deloval nekoliko bolj nevarno, a je bil Real tisti, ki je prišel do zmagovitega zadetka. Pobeg Di Maríe je opazil Benzema in žogo z globinsko podajo posredoval Argentincu, ta pa je s strelom po tleh zabil v daljši kot (63. minuta). Mourinho se je nato odločila za menjavo Xabi Alonso – Kaka, da bi utrdil sredino Reala. Zatem je vstopil še Varane namesto Essiena in Modrić namesto Di Marie. Ob vseh teh menjavah in vodstvu so igralci belega baleta uspešno zadrževali prednost do konca in se z zmago še bolj utrdili na drugem mestu prvenstvene lestvice.

Stadion: Vicente Calderon (Madrid)
Sodnik: Miguel Angel Perez Lasa
Atletico Madrid 1-2 Real Madrid
Falcao 4.; Juanfran 13./ag, Di Maria 63.

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe, Raul Garcia (71./Adrian), Mario Suarez (74./C. Rodriguez), Gabi, Koke, Falcao, Diego Costa.

Real Madrid: Diego Lopez, Essien (70./Varane), Ricardo Carvalho, Raul Albiol, Nacho, Khedira, Pepe, Di Maria (76./Modrić), Kaka (67./Xabi Alonso), Benzema, Morata.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com