X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Karanka

Aitor Karanka je spregovoril na novinarski konferenci po zmagi proti Atleticu Madrid. Pomočnik trenerja Real Madrida je govoril o derbiju: “To ni bila tekma z veliko priložnosti za obe ekipi. Poslali so veliko žog v kazenski prostor in vedeli smo, da je to njihova največja grožnja. Razen priložnosti Benzemaja ni bilo zelo veliko priložnosti v prvem polčasu. Po naporni noči sredi tedna, smo bili tokrat priča uspešni igri in dobri predstavi igralcev, ki običajno ne igrajo veliko. Vedeli smo, da bo bila zelo napeta tekma, saj smo igrali za drugo mesto in ker je to derbi, in kot sem že dejal, Atletico nas ni premagal že zelo dolgo časa. Najboljši način, da gremo v torkovo tekmo je bilo tako, da samo odigrali dobro tekmo tukaj. Tako je bilo in tako smo načrtovali. To so igralci vedeli in to je tisto, kar so tudi storili in to presenetljivo dobro.”

Karanka je spregovoril tudi o pomenu te zmago pred tekmo proti Borussii Dortmund: “To je motivacija, predvsem zaradi načina kako smo zmagali. Ekipa je igrala kot ekipa, skupaj so se borili in bili pri tem ponižni. Vedeli smo, da bo to bila napeta tekma od prve minute naprej. Bila je tekma, na kateri je celotna ekipa opravila spektakularno delo. S ponižnostjo in enotnostjo na igrišču.”

Pomočnik trenerja belega baleta je poudaril, da so te tri točke pomembne za moralo moštva: “Po tekmi v Dortmundu, ni šlo nikomur vse to v glavo, čeprav Real Madrid že več let ni doživel takšnega poraza in ker smo boljši iz psihološkega vidika. Vedeli smo, da je najboljši način, da gremo v torkovo tekmo z dobrim igranjem tukaj. In to je tisto, kar smo tudi naredili, delo in trud vseh. Za Real Madrid je vsaka posamezna tekma sezone pomembna. Moramo uživati v tej zmagi kolikor lahko in jutri bomo razmišljali o Dortmundu.”

Karanka je komentiral delo, ki sta ga na sredini opravila Pepe in Khedira: “Poznamo naše igralce in ko smo izbrali začetno enajsterico in uvedli nekaj sprememb, smo vedli kaj želimo narediti. Zato smo se odločili za Khediro in Pepeja in oba sta imela spektakularno tekmo.”

Na koncu je na vprašanje o finalu Copa del Rey, ki ga bodo beli igrali proti Atleticu, Aitor dejal: “Finale bo povsem drugačen. Dve skupini navijačev in dve ekipi, ki bosta igrali za naslov več kot 90 minut. Bo napeta tekma, kot vse tekme Real Madrid-Atletico, vendar pa nobena ni lahka, prav tako pa smo v psihološki prednosti ob dejstvu, da že več let nismo izgubili.”