X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Khedira

Real Madridovi igralci in navijači se pripravljajo na epsko srečanje na Santiago Bernabeu, v kateri bodo poizkušali spreobrniti izid prve polfinalne tekme proti Borussii Dortmund. Sami Khedira je pokomentiral vlogo navijačev na tako pomembni tekmi za spletno stran Bwin: “Podpirali nas bodo sto odstotno od začetka tekme s popolno predanostjo, tako kot vedno. Nimamo kaj skrbeti v tej smeri. Podpora domače publike je ključnega pomena na takih tekmah in zna biti odločilen faktor. Prepričan sem, da nam bodo dali navijači krila na tej tekmi.”

Khedira ve vse o legendarnih preobratih, ki so jih beli uprizorili na evropskih tleh in izžareva samozavest, da bo to nepozabljiv dvoboj z Borussio: “To je naša zadnja priložnost, da stvari postavimo na svoje mesto. Na prvi tekmi nismo prepričali kot ekipa in smo igrali zelo slabo. Zdaj moramo doseči nemogoče. Real Madrid je doživel mnogo magičnih noči na Bernabeu, zlasti v evropskih pokalih. Poskušali bomo dodati še eno podobno noč na to listo.”

Realov vezist verjame, da bo ena izmed ključnih stvari potrebno zadeti v prvih minutah tekme. “Zadeti zgodnji zadetek bo pomembno, ampak moramo ohraniti trezno glavo. Trener nas je na to tekmo pripravil zares dobro, saj če oni zadenejo prvi, bomo pod le še večjim pritiskom. Zato bomo naredili vse, da pritisnemo na Dortmund, toda ne od prve minute, saj tekma traja 90 minut in videli smo kako hitro lahko zadenemo gol ali še kakšnega več.”

Poleg doseganja zadetkov bodo morali biti Mourinhovi fantje pazljivi tudi na nasprotnikovo moč v napadu: “V vseh tekmah Lige prvakov je vedno pomembno, da ne prejmeš zadetka. Na srečo smo enkrat zadeli na prvi tekmi, toda sedaj moramo zmagati za tri gole in Dortmund je zelo močan v obrambi, saj se odlično brani. Moramo jih poskušati napasti zelo pazljivo, obenem pa biti zelo dobri v obrambnih nalogah in dobiti vse dvoboje.”

Real Madrid je odigral 40 domačih tekem brez poraza, kar pomeni, da so doma zelo močni. “Počutimo se še močnejši na tekmah pred našimi navijači. Odličen občutek je igrati, ko veš, da so navijači takoj za tabo. Počutimo se dobro, ko igramo tukaj. Prepričan sem, da bomo v torek odigrali odlično tekmo, toda vprašanje je, če se bomo prebili, saj nam ni dovolj zmaga z 1-0, morali bomo biti v najboljši formi. Poskušali bomo nadaljevati odličen domači niz”, je dejal Khedira, ki svetuje, da se stvari vzame korak za korakom in naj se ne razmišlja o Wembleyu v tem trenutku. “Sedaj ni trenutek, ko bi se lahko govorilo o 25. maju. Prvo moramo odigrati to polfinalno tekmo. Veliko jih nas je že odpisalo. Glede na rezultat prve tekme je to povsem razumevajoče, toda moramo braniti barve madridskega Reala in se boriti za tisto kar se od nas pričakuje. Vse o čemer lahko sedaj razmišljam je samo to, kako spreobrniti rezultat s prve tekme.”

Nemec je o ključni vlogi Cristiana Ronalda v ekipi odgovoril: “Vsi, ki ga poznajo vedo, da je popolnoma osredotočen na vsaki tekmi, ne glede na to ali je odločilna ali ne. Je odličen profesionalec, kot tudi vsi ostali soigralci, toda v torek bomo potrebovali njega in njegove gole še bolj kot kadarkoli. Vsi upamo, da lahko odigramo dobro ekipno tekmo.” Na vprašanje o srečanju z nemškimi soigralci, kot sta Reus in Gotze je dejal: “Poznam jih zelo dobro, sta odlična igralca in prijetne osebe, toda to, da skupaj igramo za Nemčijo ne velja nič. Kar velja je to, da bo le ena izmed ekip po torkovi tekmi končala kot zmagovalec, nič drugega ni pomembno.”