X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je spregovoril za medije po tekmi Lige prvakov proti Borussii Dortmund. Trener je govoril o tekmi v kateri Real Madrid prišel blizu preobrata in izpostavil podporo, ki jo je Real imel s tribun: “Igralci so dali vse od sebe in bili smo blizu finala. Če bi prej dosegli zadetek, potem bi imel več možnosti in vprašanje, kako bi se zaključilo. Nato nam je v zadnjem obdobju tekme skoraj uspelo, vendar v nogometu zmagaš ali izgubiš. Navijači so bili fantastični, veliko so nam pomagali in verjel v nas vse do konca, zato mi jih je žal. Upam, da se bo v bližnji prihodnosti Real Madrid uvrstil v finale.”

Real Madrid je bil na povratni tekmi polfinala Lige prvakov boljši od Borussie Dortmund in si je zaslužil dokončen preobrat. “Začelo smo zelo močno in z zelo visoko intenzivnostjo tako pri vršenju pritiska, kot tudi v igri z žogo. Ampak prej kot dosežeš zadetek, več možnosti imaš za uspešen preobrat. Zapravili smo lepe priložnosti in v drugem polčasu smo tvegali vse proti ekipi, ki je hitrejša od nas in na drugi stopnji intenzivnosti glede njihovega gibanja. Tvegali smo in oni so imeli dve lepi priložnosti. Na koncu smo igrali z velikim srcem, čeprav smo puščali veliko praznega prostora. Ko smo dosegli prvi zadetek smo vedeli, da bodo navijači verjeli še v več in je zato škoda, da nismo mogli zadeti nekoliko prej,” je dejal Mourinho, ki je dejal, da se je Cristianu poznala poškodba: “Je igral na 100% oziroma je vsaj začela na 100%. Ne morem reči, če se je njegova poškodba med tekmo poslabšala, ker še nisem govoril z njim ali zdravniki, ampak na začetku je bilo vse v redu z njim.”

Trener belega baleta je govorili tudi o predstavi sodnikov. “Škoda, da Webb ni bil več sodnik, ampak človek, kar sem mu tudi povedal, ker imam njegovo zaupanje. Moral bi izključiti Hummelsa zaradi roke izven kazenskega prostora, ki smo jo vsi videli. To ne bi bila enajstmetrovka, ampak samo prosti strel, vendar to je rdeč karton, saj bi Cristiano sicer šel mimo njega in bi bila z Benzemajem same pred vratarjem. Do konca je bilo še 18 minut in sodnikov podaljšek in Webb je razmišljal o tem, da ta fant potem ne bo igral v finalu, ampak najprej mora biti sodnik, ne človek. Če bi bil Hummels izključen, bi bilo drugače. Torej to kaže, da ima Webb veliko stvari, ki kažejo, da je dober sodnik ter tudi dobra oseba. Raje imam dobre sodnike, ampak pravila so tam, da se jih upošteva. Skušam biti pošten in mislim, da če bi igral enakim karakterjem v Dortmundu, kot tukaj, nam ne bi bilo potrebno napraviti preobrata na tej tekmi.”

Portugalec je govoril tudi o napredku ekipe v Ligi prvakov od njegovega prihoda: “Ko sem prišel sem bil zaskrbljen, saj nismo na čelu evropskih ekip in smo hitro izpadali iz tekmovanja. Pogledal sem naokoli in videl, da imamo igralce, ki sploh še niso igrali v četrtfinalu. Proti Lyonu je Ramos prvič v življenju igral v četrtfinalu in to je bila velika skrb. Moja filozofija ni, da bi bil zadovoljen, čeprav nismo osvojili naslova. Vemo, da je težko, če ne zmagaš, ko si to želiš, ampak tudi takrat, ko stvari gredo v tej smeri. Prvi sezoni nam ni šlo najboljše, v drugi smo izgubili na streljanju enajstmetrovk in tretji nam ni uspelo zaradi slabe tekme, ki smo jo imeli v Dortmundu.”

Na vprašanje o njegovi prihodnosti in o tem, ali bo še naprej poskušal uvrstiti se v finale z Real Madridom, je dejal: “Ni pomembno, če bom jaz tukaj, pomembno je, da Real Madridu res uspe priti do finala. Real Madrid je osvojili številne evropske naslove v dveh različnih obdobjih. Med temi obdobji je imel več let brez uspeha. Po drugem obdobju je imel Real obdobje izpadanja v osmini finala, ali ni bil med nosilci skupin, izgubljal je ugled. Zdaj so se stvari spremenile in trikrat smo se uvrstili v polfinale. Madrid ne živi od besede skoraj, jaz tudi ne, to ni moja filozofija. Ta tri leta so bila tudi ekonomsko dobra za klub, ker smo se uvrstili v polfinale in smo si povrnili prestiž, vendar pa nismo osvojili glavne nagrade, saj nismo osvojili naslova. Pred tem nismo bili v vrhu, sedaj pa smo tretji ali četrti, vendar nismo osvojili naslova v tem tekmovanju, ampak tudi to bo prišlo. Če z menoj, potem bi bilo to optimalno, drugače pa se bomo tega veselil enako, saj odkar sem v klubu, sem si pridobil naklonjenost in upam, da bodo osvojili Decimo (deseti naslov Lige prvakov, op. p.), z mano ali brez mene.”

Mourinho je bil tudi vprašan glede komentarjev na televiziji o tem, ali se mu zdi, da je zaželjen v Real Madridu: “Pogovarjal sem se z več televizijskimi postajami in nisem rekel teh stvari. Rekel sem, da si želim razmišljati o finalu. Očitno je, da mi je všeč, da sem v položaju, ko me imajo ljudje radi brez zadržkov in imam vso podporo iz različnih področij in zato bomo videli kaj se bo zgodilo. Pomemben je Real Madrid, bolj kot jaz. Zame vam ni potrebno skrbeti, ker sem dovolj star in lahko skrbim za sebe. Real Madrid je velik klub in pomembno je, da osvaja naslove, kar smo tudi počeli tri leta. Moramo poskusiti osvojiti pokal, ker bi bil le superpokal premalo.”

Glede vprašanja, ali njegova prihodnost leži v Angliji, je dejal: “Nisem se še odločil, ker imam pogodbo in še več kot to, ker se v nogometu pogodbe prekinjajo, imam pa tudi spoštovanje, ki ga čutim do kluba in predsednika. Želim si zmagati v finalu pokala in osvojiti drugo mesto v La Ligi, nato pa bom videl, kako se bo Florentino Perez, predsednik in moj prijatelj, odločil. Vem, da si me v Angliji želijo. Želijo si me navijači, mediji. Z menoj ravnajo pravično, kritizirajo me, ampak mi dajo tudi nekaj zaslug. Še posebej me imajo radi pri enem klubu, tukaj pa je situacija drugačna. Tukaj so ljudje, ki me sovražijo, veliko teh pa je tudi v tem prostoru. Težko bo sprejeti odločitev, ker mi je všeč klub, kakršen je v tem trenutku. Oblikovali smo fantastično ekipo, lahko bi nam uspele izjemne reči, zato želim biti pošten in bom o tem govoril ob koncu sezone.” O tem, ali so bila tri leta vredna, je bil jasen: “Vsaka oseba, ki je bila kdaj v Real Madridu, četudi le za en dan, bo potrdila, da je bilo to vredno. Tisti bodo vselej lahko rekli: ‘To je največji in najpomembnejši klub na svetu“.”