X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Xabi Alonso

Real Madrid je zmagal na svojem stadionu proti Borussii in Xabi Alonso je spregovoril o srečanju, v katerem so bili beli blizu velikemu preobratu. “Iz Nemčije smo se vrnili z zelo velikim bremenom. V prvem polčasu nismo bili natančni, kar bi lahko spremenilo potek tekme. Moramo bi biti ponosni, saj smo poskušali do konca. Obstajajo napake, ki jih želimo popraviti v prihodnje, saj želimo priti do finala. Smo žalostni, ker bi lahko bila lepa noč, a hkrati smo zadovoljni s trdim delom, ki ga je ekipa opravila in za podporo navijačev, ki so bili z nami vse do konca, kljub slabemu rezultatu iz prve polfinalne tekme. Razočarani smo, ker nam ni uspelo, vendar pa smo bili zelo blizu,” je dejal vezist belega baleta.

O tem, kaj si je mislil o Cristianu in o priložnostih, ki jih njegova ekipa ni mogla izkoristiti, je Alonso dejal: “Nobene potrebe ni, da se osredotočimo na Cristiana, vsi napadalci so imeli možnosti. Ronaldo je bil ključnega pomena za nas v tej sezoni in je dosegel veliko zadetkov. Smo zelo zadovoljni z njim in je zato škoda, da ni dosegel zadetka.”

O prihodnosti ekipe in izzivih, ki ostajajo od sedaj naprej do konca sezone, je dejal: “Sedaj je čas, da si razložimo naš izpad. Odločitev glede Mourinha je med njim in klubom. Smo srečni, saj smo ustvarili trden projekt. Realnost je, da se nismo uvrstili v finale. Upam, da bo ostal. Sedaj ni čas za razmislek o prihodnosti, saj moramo še vedno odigrati finale pokala. To je naša priložnost, da osvojimo naslov, ki sicer ni najbolj pomemben, vendar pa moramo finale vseeno jemati zelo resno.”

Na koncu je vezist Real Madrida želel poudariti pomembno vlogo, ki so jo imeli navijači: “Moramo se zahvaliti navijačem. Čutili smo, da so tudi navijači verjeli. Vse od prihoda na stadion smo videli izjemno podporo. Dali so nam vedeti, da je vse mogoče. Bili smo zelo blizu, da bi nam to tudi uspelo, saj bi potrebovali smo še nekaj minut. Vem, da je bila težko noč, saj se je že tretje zaporedno leto zgodilo, da smo izpadli v polfinalu, vendar pa moramo biti ponosni in mislim, da bodo navijači odšli domov zadovoljni s tem, kar so videli s strani njihove ekipe.”