X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Borussia Dortmund

photobucket.com

Real Madrid si je zaslužil več. Beli so poskušali do samega konca in bili tudi blizu dokončnemu preobratu na Santiago Bernabeu, potem ko sta zadela Benzema v 83. minuti in Ramos v 88. minuti. Odlična predstava Weidenfellerja in smola sta bila glavna dejavnika pri dejstvu, da beli že prej niso dosegli zadetka, potem ko je imel Real v prvih petnajstih minutah igre kar tri velike priložnosti za zadetek, vendar pa ni izkoristil nobene. Navijači so zapustili Santiago Bernabeu ponosni na svojo ekipo, ki je dala vse od sebe na igrišču.

Uvrstitev Real Madrida v finale Lige prvakov bi pomenilo, da so beli napravili velik preobrat na Santiago Bernabeu, potem ko so beli izgubili prvo tekmo v Nemčiji s 4-1. Trener Jose Mourinho je na teren poslal povsem napadalno usmerjeno enajsterico in beli so že od samega začetka dali Borussii jasno vedeti kakšno so njihovi nameni. Ob bučni podpori navijačev na Santiago Bernabeu, ki so s stoječimi ovacijami pospremili vsako dobro potezo svojih ljubljencev, so igralci belega baleta pritisnili proti vratom Nemcev. Real je tako v prvih 15. minutah imel kar štiri kote ter kar tri izjemne priložnosti za zadetek. Prvi se je iz oči v oči z vratarjem Borussie Dortmund v 4. minuti znašel Gonzalo Higuain, a je bil gostujoči vratar Weidenfeller na mestu. V 13. minuti je po dolgi podaji Di Marie Cristiano Ronaldo in po sprejemu žoge s prsmi, v padcu poskusil iz voleja, vendar pa je bil Weidenfeller znova na mestu, čeprav bolj kot ne po naključju. Dve minuti kasneje je imel Mesut Özil izjemno priložnost za vodstvo Reala, potem ko se je po lepi akciji sam prišel v kazenski prostor, a je streljal mimo gola. Beli so si zaslužili zadetek, vendar pa jim ga je preprečila smola in odlične obrambe Weidenfellerja. Prvi polčas ni prinesel nobenega zadetka, temveč je pusti občutek, da je Real Madrid ob takšni želji sposoben pripraviti “La Remontado” oziroma povratek. Navijači na Santiago Bernabeu, ki so bili vseskozi 12. igralec Reala, so prav tako verjeli, da je že mogoče.

Drugi polčas se je začel praktično enako kot prvi, s kotom Reala, ki je pokazal, da se ne bo predal do samega konca, nenazadnje to dokazuje tudi zgodovina in grb Reala. Borussia Dortmund je poizkušal izkoristiti vrzeli, ki so nastajale ob napadih belih in v enem od svojih hitrih protinapadov je v 50. minuti Lewandowski s silovitim strelom stresel prečko domačega gola, žoga pa se je odbila nazaj v polje. Mourinho je vse karte na mizo postavil v 57. minuti, ko je Higuaína zamenjal Karim Benzema, branilca Fábia Coentrãa pa napadalni vezist Kaká, kar je pomenilo, da bo Real zaigral samo s tremi branilci, po drugi strani pa je bil okrepljen napad belega baleta. Diego López je s čudežno obrambo v 62. minuti rešil gotov zadetek Nemcev, potem ko je bil pred Realovim vratarjem povsem sam Gündogan. Sledile so priložnosti Reala in sicer so bili blizu zadetka Di Maria dvakrat, Cristiano Ronaldo, Kaká in Khedira, ki je v 67. minuti vstopil v igro namesto Xabi Alonsa. Sedem minut pred koncem tekme pa je Real Madrid le kronal svojo premoč z zadetkom. Akcijo je začel Kaká, na desni strani našel Özila, ki je podal pred gostujoči gol, Benzema pa je žogo iz bližine zabil pod prečko. Borussia se je zatekla k izbijanju žog iz svoje polovice igrišča, potem ko je Real silovito pritisnil. Weidenfeller je dve minuti kasneje ustavil prosti strel Özila in nato še ujel žogo po poskusu Ramosa. Gostujoči vratar je bil na mestu tudi v 88. minuti, ko je izpod svoje prečke izbil strel Benzemaja, Borussia pa se je še naprej na vse kriplje branila. Santiago Bernabéu je dobesedno ponorel še isto minuto, potem ko je po akciji iz kota in podaji Benzemaja iz bližine dosegel tokratni kapetan Ramos ter s tem napovedal infarkten zaključek tekme, saj so beli za napredovanje potrebovali samo še zadetek. Navdušenje je bilo neverjetno in pet minut dodatka, ki ga je namenil sodnik Howard Webb, je bila izjemno malo v primerjavi s časom, ki so ga gostje zapravili z zavlačevanjem, je prineslo le še večjo borbo do samega konca. A dodatek se je prehitro iztekel in ostalo je pri dveh zadetkih Real Madrida. Navijači so zapuščali Santiago Bernabeu ponosni na svojo ekipo, ki je na igrišču pustila srce in se borila vse do konca.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Howard Webb (Anglija)
Real Madrid 2-0 Borussia Dortmund
Benzema 83., Ramos 88.

Real Madrid: Diego Lopez, Essien, Ramos, Varane, Fabio Coentrao (57./Kaka), Modrić, Xabi Alonso (67./Khedira), Di Maria, Özil, Ronaldo, Higuain (57./Benzema)

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer, Gündogan, Bender, Blaszczykowski (91./Santana), Götze (14./Grosskreutz), Reus, Lewandowski (87./Kehl)

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com