X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas prejel zlato medaljo s strani mesta Madrid

Iker Casillas je danes prejel zlato medaljo mesta Madrida na slovesnosti, ki je potekala v zgradbi kraljeve pošte, kjer ima sedež predsednik avtonomne skupnosti Madrida, v okviru praznovanja 2. maja, kar je lokalna praznik. Kapetan belega baleta je dobil omenjeno nagrado kot priznanje za njegove osebne in poklicne prispevke, kot eden izmed najpomembnejših ambasadorjev mesta Madrid in športa nasploh. “To je izjemno vesel trenutek. Vsakdo, ki dobi to nagrado, ve, da je to zaradi tega, ker je storil nekaj dobra tako na osebni ravni, kot na kolektivni,” je dejal igralec Real Madrida na slovesnosti, na kateri je bil prisoten tudi predsednik Real Madrida, Florentino Pérez.

Za vratarja Real Madrida je to nekaj novega na kar je lahko ponosen: “To je izjemno ponosen trenutek. Vsakdo, ki dobi to nagrado, ve, da je to zaradi tega, ker je storil nekaj dobrega na osebni ravni, kot tudi na kolektivni. Hvaležen sem za to nagrado in zelo vesel, da sem meščan Madrida. Še vedno sem fant iz Mostolesa, čeprav nisem bil rojen tam, madrileño in Španec, tako da je zelo jasno, kje so moje korenine.”

Kapetan je prejel nagrado iz rok predsednika skupnosti Madrida, Ignacia Gonzáleza, ki je označil Ikerja Casillasa kot “športnika, ki uteleša vrednote športa, kot nihče drug. Bil je eden izmed najbolj univerzalnih in ljubljenih madrileñosov. Predolgo bi trajalo, če bi želel prebrati celoten seznam vseh naslovov, ki jih je osvojil v izjemni karieri. Preprosto ni nobenega drugega, ki bi se lahko pohvali z enako zgodovino. Je najbolj znan vratar v zgodovini španskega nogometa in je bil protagonist najbolj razburljivih trenutkov, ki so jih Španci doživeli v preteklih letih. Kljub svoji mladosti in veliko let, ki jih še vedno ima pred seboj, je že sedaj nogometna legenda in danes smo tukaj kot priznanje vsemu kar je naredil, da je ponesel ime Madrida po celem svetu.”

Casillas, ki zaradi tega ni mogel sodelovati na jutranjem treningu ekipe in je zato treniral popoldan, je sprejel to nagrado že v letu 2011 v imenu španske reprezentance. Vratar se je tako pridružil častnemu predsedniku kluba, Alfredu di Stefanu ter nekdanjemu igralcu Real Madrida, Raúlu Gonzálezu, ki sta prejela zlato medaljo mesta Madrid leta 2008 (Di Stefano) in 2009 (Raul).