X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Karanka

Aitor Karanka je bil znova tisti, ki je prišel na novinarsko konferenco po zmagi nad Valladolidom. Pomočnik trenerja je izpostavil delo ekipe na tekmi, v kateri so napravili preobrat, potem ko so gostje prvi zadeli in navedel, da je potrebno še naprej igrati na ta način v preostalem delu sezone, da bi dosegli svoje cilje: “Sedaj moramo razmišljati o sredini tekmi in pokazati svojo najboljšo predstavo.” Poleg tega je poudaril svoje spoštovanje do navijačev: “Tukaj delamo tri leta in navijači so bolj ali manj zadovoljni z rezultati in mi smo jih vedno spoštovali.”

Na vprašanje o nekaterih žvižgih, ki so jih nekateri namenili Mourinhu, je Karanka še enkrat ponovil svoje spoštovanje do navijačev: “Žvižgi namenjeni trenerju … o tem je že govoril po tekmi proti Dortmundu in sam bom to samo ponovil: navijači so tam in jih je potrebno spoštovati. Tukaj delamo tri leta in navijači so bolj ali manj zadovoljni z rezultati in mi smo jih vedno spoštovati.” V zvezi z anekdoto, zakaj ne gre med tekmo ob rob igrišča je izjavil, da “tega ni vredno komentirati.”

V zvezi z izjavo Pepe ob koncu tekme, v kateri je spregovoril o odnosu med Casillasom in Mourinhom, je pomočnik trenerja dejal: “Nisem slišal kaj je rekel in če je to rekel, potem vam lahko povem, da do nikogar v nobenem trenutku v treh letih nismo bili nespoštljivi in če bi bi bili nespoštljivi do enega od igralcev, potem bi to pomenilo, da smo do vseh petindvajsetih igralcev. Vedno smo izbrali tistih 11 igralcev, za katere smo mislili, da nam bodo prinesli zmago. Statusi tukaj ne igrajo vloge. Pomanjkanje spoštovanja bi bilo, če ne bi izbrali igralca, ki igra dobro v korist drugega. Nikakor v ekipi ni pomanjkanje spoštovanja.”

Karanka se želi osredotočiti na tekmah, ki so ostale v La Ligi in na finale Copa del Rey ter se noče obremenjevati s stvarmi, ki bi lahko destabilizirale ekipo: “Vedno je ena in ista razprava. Kar bomo storili jutri je to, da bomo analizirali tekmo, ki so jo odigrali in se začeli pripravljati na sredino tekmo. V zvezi z vsem kar se je govorilo, je trener pokazal kako je povsod spoštovan. Nihče ne more dvomiti v delo, ki ga opravljamo in sedaj moramo razmišljati o sredini tekmi in pokazati svojo najboljšo predstavo.”

Na koncu je bil vprašan še o tem, kaj je Mourinho dejal v zvezi z zahtevo, da se pripelje Diega Lópeza že v prvem letu, je Karanka izjavil, da “je bilo to zahtevano, ampak klub tega ni sprejel. Trener naj bi imela vso to moč, a na koncu je le ni imel toliko. Potem je tukaj še stvar pogajanj in drugih vprašanj, ki jih ne poznam kako daleč gredo.”