X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid edina neporažena ekipa na domačem igrišču

Manj kot mesec dni do konca sezone 2012/13 se lahko Real Madrid pohvali, da je edina ekipa v petih največjih evropskih ligah, ki še ni izgubila nobene domače tekme. V vseh štirih uradnih tekmovanjih, ki so jih beli igrali v tej sezoni, je Real zabeležil na Santiago Bernabeu 23 zmag in pet remijev, pri tem pa je dosegel 84 golov in jih prejel 25. Beli so tako le tri tekme oddaljeni od tega, da končajo sezono brez domačega poraza. Malaga in Osasuna sta ekipi, ki še nista v tej sezoni La Lige obiskali stadiona Real Madrida, medtem ko bo 17. maja Atletico stal nasproti Realu na Bernabeu v finalu pokala.

Zadnja zmaga proti Valladolidu je podaljša serijo Real Madrida v tej sezoni na domačem stadionu. Potem, ko beli niso doma izgubili nobene od zadnjih 28. odigranih tekmah La Lige, Lige prvakov, Copa del Rey in španskega superpokala, so beli v povprečju dosegli tri gole na tekmo in v povprečju prejeli manj kot gol na tekmo. Da se spomnemo zadnjega poraza Reala na Santiago Bernabeu, moramo nazaj v januar 2012. Vse od prihodu Joseja Mourinha, je ekipi uspelo doseči odlične rezultate doma, vendar pa še nikoli ni prišel do te točke sezone nepremagana. V lanski sezoni so izgubili dve tekmi, medtem ko v sezoni 2010/11 tri.

DOSEŽKI REAL MADRIDA NA SANTIAGO BERNABÉU
Zmage Remiji Porazi Doseženi goli Prejeti goli
La Liga 15 2 0 57 17
Liga prvakov 4 2 0 15 6
Copa del Rey 3 1 0 10 1
Španski superpokal 1 0 0 2 1
SKUPAJ 23 5 0 84 25

Težavnost dosežka, ki so ga dosegli beli, se kaže tudi v tem, da nobeni drugi ekipi v petih najmočnejših evropskih ligah, ni uspelo ostali neporažen doma v tej sezoni. V Španiji sta Barcelona in Real Sociedad še najbližje Realu, vendar pa sta oba doma zabeležila po dva poraza. Enako je uspelo Bayernu (2 poraza) v Nemčiji, ki mu sledita Borussia Dortmund in Bayer Leverkusen (3 porazi). Manchester City in Everton sta izgubila najmanjkrat  doma v Angliji (2 poraza), medtem ko sta v Italiji Juventus in Fiorentina vsak izgubila po trikrat. Na koncu pa je Lorient v Franciji doma izgubil dve tekme.

EKIPE Z NAJMANJ DOMAČIMI PORAZI V TEJ SEZONI
Ekipa Št. porazov
Real Madrid 0
Bayern (Nemčija), Man. City, Everton (Anglija), Lorient (Francija), Barcelona & Real Sociedad (Španija) 2
Borussia Dortmund, B. Leverkusen (Nemčija), Chelsea (Anglija), Fiorentina, Juventus (Italija), PSG & O. Lyon (Francija), Atletico Madrid (Španija) 3