X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

José Mourinho je spregovoril z mediji v intervjuju pred tekmo, ki je potekala v novinarski sobi na Valdabebasu. Portugalski trener, ki je dejal, da bodo “Diego Lopez, Nacho, Varane, Albiol in Coentrão” začeli jutrišnjo tekmo, je analiziral tekmo Reala proti Malagi. “Malaga je nevarna ekipa in če ne bomo igrali po svojih najboljših močeh, bomo imeli težave. So zelo dobra ekipa in igrajo kot ekipa. So trdni v obrambi, imajo super napad in si lahko ustvarijo veliko nevarnih priložnosti, še posebej iz protinapadov. Če ne bomo vzeli resno te tekme, potem jo lahko izgubimo.”

Trener moštva je razkril ime vratarja in branilcev, ki bodo jutri začeli tekmo proti Malagi: “Igrali bodo Diego Lopez, Albiol, Varane, Nacho in Coentrão. Všeč mi je način kako igra Nacho in bo jutri začel zato, ker je zelo napredoval v svojem razvoju. Za mene je Varane prihodnost obrambe Real Madrida skupaj z Ramosom. Albiol si zasluži priložnost in imam zaupanje vanj. Coentrão bo igral, ker nimam nobene druge možnosti in Diego López zato, ker je najboljša možnost, ki jo imamo v golu.”

Mourinho je govoril tudi o spektakularni sezoni Real Madrida na Santiago Bernabeu, kjer beli še niso izgubili v tej sezoni na uradnih tekmah: “Nobeni od velikih evropskih ekip ni to uspelo. Če niso izgubili v pokali, so potem izgubili v Ligi prvakov ali v ligi. Vsaka ekipa je izgubila domačo tekmo in mi moramo odigrati še dve do konca La Lige, da bi ostali celotno leto nepremagani. To ni zelo pomemben cilj, vendar pa je vredno poskusiti zmagati te dve domači tekmi in končati sezono nepremagan, saj bi bilo to dobro za ekipo, da začne naslednjo sezono s tem pomembnim kapitalom na Santiago Bernabeu.”

Na vprašanje o zamenjavi Casillas, je Mourinho je odgovoril: “Sem nogometni trener in to je tisto za kar so me najeli, da delam. Ena od mojih nalog je, da izberem tiste, ki igrajo in lahko vam zagotovim, da ne izbiram igralcev na podlagi meta kovanca. Ure mislim, razpravljam, analiziram in študiram glede moje odločitve in se trudim, da bi se odločil z glavo. Kot vratar mi je Diego Lopez bolj všeč kot Iker Casillas. Tako preprosto. Ne gre za prav nič osebnega. Všeč mi je vratar, ki zna igrati z žogo, dominira v zraku in fenomenalno opravlja svojo vlogo med vratnicama. Takšen profil vratarja mi je pač bližje. Iker je fantastičen med vratnicama in trdim, da mu je bližje tip trenerja kot sta Vicente Del Bosque ali Manuel Pellegrini, ker sta bolj vodljivi. Eden je bolj napadalen, drug bolj obramben … Imam pravico to reči in dokler bom tukaj in v normalnih pogojih, bo Diego Lopez prvi vratar. Razumem, da nekateri zaradi te odločitve menijo, da nimam pojma o nogometu. Poizkušajte spoštovati trenerja, ki se odloči, kdo bo igral.”

Glede podpisa z Diegom Lopezom, je trener dejal: “Nisem bila dovolj prepričljiv, da bi dosegel ta cilj in to je moja krivda, ni od kluba. Sprejel sem obrazložitev kluba in nisem bila dovolj močan in prepričljiv, da bi dobili tisto, kar sem si želel. Nimam nobenih težav s klubom v zvezi s tem.”

Na vprašanje o nedavnih izjavah Pepeja in Inieste, je Mourinho dejal: “Iniesta lahko mirno pove kaj si misli, kljub dejstvu, da sam mislim, da bi sam moral bolj skrbeti zase in bi ga moralo skrbeti kako je njegova ekipa tako drugačen, če Messi ne igra, kar se jim je zgodilo v polfinalu Lige prvakov, ko so igrali brez tega odličnega igralca. Pepeja je zelo lahko analizirati. Njegov problem ima ime, to je Raphael Varane. Kaj več o tem ni za povedati. Ni treba biti ravno najbolj inteligenten, da ugotoviš, da gre v njegovem primeru za frustracijo. Ni igralcu lahko sprejeti dejstva, da ti je mesto odvzel 19-letnik in to fantastični 19-letnik. Imel sem pogum, da sem ga vrgel v ogenj in to se obrestuje. Problem je preprost. Pepejevo življenje se je spremenilo. Bil je nesporni član začetne enajsterice, danes pa ni več. To je hkrati ena redkih mojih odločitev, o kateri se v javnosti ni kaj dosti razpravljalo. Odlično razumem njegovo razočaranje in to se je preneslo v to kar je povedal. Stvari so jasne in sam nimam problemov z njim. To ni enostavna situacija. Moram poskusiti biti pošten in mislim, da se le redki ne bi strinjali s tem, da sta prihodnost Real Madrida Sergio Ramos in Raphael Varane.”

Mourinho je bil odločen na vprašanje o tem, ali je razmišljal o končanju in odhodu iz kluba: “Razmišljam, da ostanem v Realu. Navijači razmišljajo o tem, kar pišete novinarji. Ampak da ne bodo ostajali dvomi – pri Realu bom plačan do tistega dneva, ko bom še trener. Če bom odpuščen, nočem niti enega evra več, kot si ga bom do takrat zaslužil.”

Za zaključek je na vprašanje, ali se počuti izdanega odgovoril: “Ne počutim se izdanega od nikogar. Počutim se dobro. Jasno mi je, da se nogomet ne razlikuje od splošnega stanja v družbi. Kadar v javnosti vladajo principi, ki jih sam sicer ne podpiram, potem je jasno, da je veliko laži tudi v nogometu. Počutim se dobro in pripravljen za delo. Vedno imaš svoje prijatelje in ko pravijo, da sem govoril po telefonu z igralci Chelsea, potem to ni res. Ne pogovarjam se samo z njimi. Po telefonu se pogovarjam z igralci Anžija, Galatasaraya, Bologne, Interja …, ker imam prijatelje v celotnem svetu nogometa. To ni skrb.”