X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Karanka

Aitor Karanka je stopil pred novinarje v novinarskem središču Santiago Bernabeu po zmagi Real Madrida nad Malago. Pomočnik trenerja Real Madrida je še enkrat poudaril vpliv Cristiana Ronalda: “Idealno mesto za Ronalda je Real Madrid.” Dejal je tudi, da so vse odločitve v korist ekipe: “Postave za tekmo so sestavljene na osnovi predstav igralcev na igrišču in vedno za ekipo, da zmaga.”

Pomočnik trenerja Real Madrida, ki je bil zelo zadovoljen z zmago, je na vprašanje o stanju Mesuta Özila, ki je bil prisiljen predčasno zapustiti igrišče nekaj minut pred koncem, ker je prišlo do poškodbe desnega gležnja, dejal: “Ima težave z gležnjem in upajmo, da bo okreval. Morali bomo počakati, da vidimo, kako bo z gležnjem v naslednjih nekaj dneh.” O predstavi Cristiana Ronalda je Karanka znova našel le besede pohvale za Portugalca in je rekel: “Trener je že odgovarjal na vprašanja o Ronaldu. Tip igralca, ki je in klub v katerem je, Real Madrid, sta dobra drug za drugega. Postal bo vedno boljši. Tukaj je idealno mesto za njega in za Real Madrid je super, da ga ima.” Omenil je tudi praznovanje Cristiano Ronaldo je doseženem zadetku: “Ko zadene zadetek, vedno pogleda proti klopi. Nisem bil presenečen. Če bi omenili drugega igralca, še vedno ne bi bil presenečen, ampak on vedno pogleda proti klopi.”

Karanka ne želi govoriti o svoji prihodnosti in želi, da se vsi osredotočijo le na zadnji del sezone: “Sam bom o prihodnosti razmišljal, ko pride dan zato, da moram. Če bo trener ostal tukaj, bom nadaljeval z njim in če odide drugam, bomo še videli. V prihodnosti bi rad tudi sam treniral, ampak sedaj to niso stvari, ki sem jih že načrtoval. Če bi bili pozorni na tiste stvari, potem ne bi mogli živeti svojega življenja. Sedaj moram uživati v  tem kar delam in trdo delati. Pred nami so še tekme, kot je finale pokala, nato pa bom videl kaj je najboljše za mene.”

Znova je potrdil tudi zaupanje trenerskega štaba v Gonzala Higuaina:. “To je tisto kar je nogomet. Pred približno letom dni smo prišli sem po osvojitvi ligaškega naslova v Bilbaou in navijači so peli “Pipita ostani”. Strokovni štab ve kakšne so sposobnosti Higuaina in zato moramo obdržati naše zaupanje v njega, da bo še naprej dosegal zadetke. Ve, da imamo zaupanje v njega.”

O tem, da Pepe ni bil vpoklican za tekmo, je pomočnik trenerja Real Madrida povedal: “Tekme in predstave, ki jih kaže Varane vidijo vsi. Pred tem ste bili vsi za to, da mora Pepe stran in ste rekel, da on ni pravi igralec za Real Madrid in sedaj pa ga vsi branite. Poznam vrsto igralcev, kakršen je Pepe in sam še vedno mislim enako o njem.” Pojasnil je tudi, da so: “Postave za tekmo so sestavljene na osnovi predstav igralcev na igrišču in vedno za ekipo, da zmaga.”

Na vprašanje, ali je Mourinho med odmorom med polčasoma spregovoril z igralci, je Karanka dejal: “Ja, to je bil Mourinho kot vedno. Ista oseba, ki je lani osvojila rekordni ligaški naslov.” Na koncu ni želel govoriti o žvižgih, ki so prihajali iz tribun, ko je bilo omenjeno trenerjevo ime pred tekmo: “Nismo bili na igrišču. Stvar okoli žvižgov je vedno enaka. Navijači delajo kar hočejo in trener ter strokovni štab to, kar meni, da bodo dobilo najboljše iz igralcev in da bi zmagali tekme.”