X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

El Clásico za mesto v finalu Eurolige

Beli začenjajo Final Four z Clásicom, v katerem želijo dati prvi korak na poti do devetega evropskega naslova. (21:00h, SPORT KLUB)

10 maj, O2 Arena London, scenarij, ki je že dolgo časa označena za fante Pabla Lasa. Treba je bilo prehoditi dolgo pot do sem, 27 evropskih tekem v tej sezoni, a beli so med štirimi najboljšimi, ki so bodo borili za naslov najboljšega na stari celini na Finalu Fouru 2013 v Londonu. Dve tekmi ločijo ‘los madridistas’ od lovorike Evrolige. Prva proti Barceloni Regal, v drugem polfinalnem obračunu (21:00h, SPORT KLUB). Gre že za peti Clásico v sezoni, med dvema ekipama, ki se zelo dobro poznata in ki bosta poskušala nadigrati drug drugega s svojim stilom igre. Real Madrid prihaja v dvoboju v odlični trenutni formi z ekipo, ki kombinira enako mero talenta, mladosti in želje. Sanje o ‘la Noveni’ so na dosegu roke.

Že pred dvema tednoma si je Real Madrid matematično prisvojil prvo mesto v Ligi Regular, po zmagi nad Barcelono v Palaciu. Danes, se obe ekipi ponovno srečujeta,a popolnoma drugačnem kontekstu, z igranjem v finalu Eurolige na kocki. To bo peti Clásico sezoni, po dve zmagi na obeh straneh. Prav tako bo to ponovitev polfinala iz leta 1996, kar je tudi edini medsebojni dvoboj teh dveh moštev na Final Fouru.

Real Madrid se bo v Londonu predstavil na najboljših pogojih, po tem ko so v četrtfinalu premagali Maccabi. Razen že znanih odsotnosti Pociusa in Dardena, je Lasu na voljo sva klop. Med njim, izpostavljena Rudy Fernández, z povprečje 13,6, ki je bil izbrani v najboljšo peterko. Ali pa Llull, MVP aprila, Mirotic, ki je našel mesto v drugi najboljši peterki Eurolige ali pa Carroll.

Na drugi strani, Barcelona prihaja na tekmo z zagotovo odsotnostjo Mickeal in Olesona in še vprašljivimi Wallace in Jawai. ‘Los azulgranas’, ki so v domačem prvenstvu neprepoznavni, kažejo svojo najboljšo podobno prav v Evropi. Do vozovnice za London, so prišli po zelo izenačenem dvoboju z Panathinaikosom, ki se je odločil na peti tekmi. Navarro, ostaja njihov mož številka ena. Od njegova navdiha so odvisne številne rešitve Xavija Pascual, ki ima na voljo tudi Ante Tomića, svojega najboljšega igralca, ki prav tako tvori najboljšo peterko.

Če pustimo ob strani individualne talente obeh moštev, dvoboj bo tudi neposreden boj dveh različnih stilov igre. Real Madrid bo morali s svojo hitrostjo in intenzivnostjo nadigrati mirno igro Barcelone, ki je navajena, da drži vse niti v svojih rokah. Beli bodo poskušali narediti razliko s svojim velikim potencialom z zunanjih položajih in s skoki. Medtem, ko bo Barcelona poskušala dobiti tekmo z močno obrambo in izkoristiti svoj potencial pod obroči z Tomićem in Lorbkom na čelu. Torej, vsa glorija enega Clásica z dodatnim adrenalinom igranja v nedeljskem finalu. Lasovi fantje imajo pred sabo zlato priložnost, da pokažejo zakaj je Real Madrid klub z največ osvojenimi lovorikami.

POVPREČJA V EUROLIGI
Ekipa Tekme + skoki Asis. blok. ukrad. izgub.
Real Madrid 27 79,3 71,5 36,8 15,1 3,7 6,7 11,5
Barcelona Regal 29 77,9 66,7 35,2 16,1 3,1 5,7 12,8