X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Rudy Fernández: “Borili se bomo za finale in lovoriko”

»Ne skrbi me dvoboj Rudy- Navarro; bolje me zanima to, da je ekipa v dobri formi, kar hočem je dvignit pokal«, razlaga krilo belih.

Zapustil je NBA, da bi osvajal lovorike z Real Madridom in najpomembnejša je le dve zmagi stran. Rudy Fernández bo igral na svojem prvem Final Fouru in njegovi cilji so visoki: »Nič nam ne pomeni biti na Final Fouru, moramo se boriti za mesto v finalu in lovoriko«. Balearski igralec se je dotaknil tudi srečanja z Barcelono v polfinalu: »Ne skrbi me dvoboj Rudy- Navarro, zanima me moja ekipa, na koncu želim dvignit pokal Evrope«.

Madridista verjame, da bodo v Londonu odigrali dobro in zagotavlja, da je ekipa v najboljši formi v sezoni: »Nastop na Final Fouru je bil naš cilj od začetka sezone in sedaj ko smo prišli do tu, je naš cilj to, da se borimo in zmagamo. Verjamem, da se Real Madrid nahaja v zelo dobri formi, kar je se lahko videlo v treh tekmah z Maccabijom, videti je bilo drugačen Real Madrid. Bili smo bolj osredotočeni, boljša je bila komunikacija, in na ofenzivni ravni smo igrali, kot znamo«. Španski reprezentant je pokazal tudi svojo ambicijo pred najpomembnejšo tekmo sezone: »S tem, da smo tu nismo dosegli še nič. Seveda smo z nastopom tu, razveselili vse, a najlepši del šele prihaja; boriti se za nastop v finalu in lovoriko, to je najpomembnejše za klub«.

O tekmi polfinala proti ‘blaugrani’, štirikratni MVP sezone Eurolige komentira: »Smo dve ekipi, ki se zelo dobro poznajo. To bo težka tekma, mogoče imajo oni več izkušenj od nas, a poskušali se bomo jim postaviti po robi in maščevati tekmo v Copi del Rey«. Rudy Fernández verjame, da jim bo prejšnji el Clásico iz Lige, v katerem so premagali Barceloni, v določenih pogledih pomagal, da pripravijo tekme polfinala. »Zadnja tekma bi nam morala pomagati, kako nas bodo pričakali v obrambi in se tako pripraviti na tekmo v petek«.

Balearsko krilo se zaveda, da bo njegov dvoboj z Juan Carlosom Navarro eden tistih na katerem bo največ pozornosti na tekmi proti Barceloni. A se kljub temu zaveda, da se lovorike ne osvajajo individualno: »O da se govori o dvoboju Navarro- Rudy me najmanj skrbi. Zanima me to, da je moja ekipa v dobri formi. Ekipa ima 12 igralcev, ki lahko stopijo korak naprej in postanejo možje odločitve na vsaki tekmi. Na koncu si želimo dvignit pokal«.