X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona Regal 67–74 Real Madrid

Beli, so na čelu z Reyesom (17 točk) in Sergiom Rodríguezom (12 točk in 9 asistenc) premagali Barcelono, in se bodo jutri borili za naslov Evrolige proti Olympiacosu.

Real Madrid se je uvrstil v finale pokala Evrope, v petnajsto finale v svoji zgodovini, po zmagi v strastnem polfinalu proti večnemu rivalu, Barceloni Regal. Ekipa belih je pokazala, da je pripravljena, da kraljuje na vrhu Eurolige, po zmagi na tekmi, kjer je morala nadoknaditi zaostanek 9 točk v zadnjih sedmih minutah, za svoje mesto v finalu. Z neverjetnimi predstavami Reyesa (17 točk in 23 statistični indeks) in Sergia Rodrígueza (12 točk in 9 asistenc). Real Madrid se bo jutri srečal z Olympiacosom, ki je nadigral Moskovski CSKA 52-69, v upanju da osvojijo deveti pokal Evrope za bele (nedelja, 21:00h)

Velik košarkaški španski el Clásico v O2 Areni v Londonu se je začel živčno. Real Madrid s svojo običajno začetno peterko medtem, ko je Barcelona, kot je bilo za pričakovati, začela z vso svojo ofenzivo, vključujoč z C.J. Wallace in Jawai na klopi. Blaugrana je bolje kontrolirala začetno nervozo. Trda obramba fantov Xavija Pascuala je odlično začela tekmo in prisilila bele, da so že v prvi četrtini izgubili štiri žoge. Navarro in Tomić, oba s šestimi točkami, sta pripeljali Barcelono do največje prednosti proti Real Madridu, ki ni imel najboljšega strelskega učinka iz rakete (2/13 za 2 točki), a je zato zadeval izza črte 6.75, dvakrat Suárez in Mirotić za zaključek prve četrtine 18-11 v prid Kataloncev.

Lasovi varovanci so morali prekiniti vzpon Barcelone, ki je predstavljala nevarnost že na začetku tekme. Trener belih je v igro poslal Sergia Rodrígeuza. Njegov prihod na igrišče Final Foura je bil spektakularen. Revolucioniral je ekipo in pospešil ritem igre v drugi četrtini in tako končal niz Barcelone Regal. Ne Navarro, ne Huertas. ‘Chacho’ je pripeljal tekmo na svoj teren, kjer je gospodaril on. Nalezel je svoje soigralce, prisilil v tek, podelil 6 asistenc in zadel 7 točk, ter tako podaril Real Madridu neverjetno dozo samozavesti. Skupaj z Llullom, ki je zadel 11 točk od tega tri zaporedne trojke, izjemna obramba in izjemen dvojec pod obročema Reyes- Slaughter, so preobrnili rezultat z delnim izidom 15-28 v naslednjih 10 minutah igre. (33-39, min. 20). Če ne bi bilo Tomića (14 točk), bi Katalonci zaostajali še bolj.

Odmor je prišel bolje Barceloni. Brez Sergia Rodrígeuza, je Real Madrid ponovno padel in ponavljal napake iz prve četrtine. Katalonci so izkoristili nezbranost in belim dovolil le 9 točk. Navarro in Ingles sta kaznovala belo obrambo z prodori, ki so se skoraj vedno končali z lahkimi koši Tomića in Lorbka. Huertas je v zaključku z petimi zaporednimi točkami, popeljal v vodstvo Barcelono Regal (51-48, min. 30).

Zadnja četrtina je obljubljala veliko. Huertas in Jasikevicius na strani blaugrane sta Barceloni dala prednosti +9 v 33′ (61-52). Ko je vse kazalo na najbolj črni scenarij, je Real Madrid pokazal svoj pravi obraz. Neverjetna obramba je popolnoma zadušila Brazilskega organizatorja in Navarra, ritem Barcelone se je izgubil. V napadu se je pojavila odločilna figura kapetana Felipe Reyes, je uprizoril neverjetnih 10 minut z 11 točkami in 4 skoki v napadu (najboljši v zgodovini Evrolige v tem segmentu igre), izginila sta Tomić in Lorbek, medtem, ko je ‘Chacho’ aktiviral vso svojo magijo (9 asistenc) za zgodovinski preobrat po delnem izidu 6-22, ki je bele pripeljal do nedeljskega finala. (67-74, min. 40).

BARCELONA REGAL 67 (18+15+18+16): Huertas (19), Navarro (9), Ingles (5), Lorbek (6) in Tomic (18)-začetna peterka-, Sada (-), Jasikevicius (6), Abrines (-), Rabaseda (-), Wallace (2), Jawai, Todorovic (2).
REAL MADRID 74 (11+28+9+26): Llull (13), Rudy Fernández (8), Carlos Suárez (6), Mirotic (6) in Begic (4) -začetna peterka-, S. Rodríguez (12), Draper (-), Carroll (2), Reyes (17), Slaughter (6),  Hettsheimeir (-).