X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Bo ‘La Novena’ osvojena v Londonu?

Real Madrid  z visokimi cilji, pričakuje jutrišnji finale Evrolige proti Olympiacosu.

Samo en korak deli Real Madrid od osvajanje ‘la Novene’. Klub z največ lovorikami v Evropi, ima zgodovinsko priložnost, da nadaljuje svojo legendo. Po zmagi nad Barcelono v polfinalu, Lasove fante čaka odločilni dvoboj z Olympiacosom, trenutnim šampionom. Osemnajst let po zadnji lovoriki, ko je nasprotnik bil prav jutrišnji, se beli vračajo na velik evropski duel, z namenom, da se ponovno okronajo za ‘kralje’ starega kontinenta.

13. April 1995 se je Real Madrid okronal z osmim naslovom pokala Evrope. V takratnem finalu, v el Príncipe Felipe De Zaragoza, so beli premagali prav Olympiacosu, 73-61. Sabonis (23 točk) in Arlauckas (16) sta bila najboljša strelca. Pred tem, so ‘los madridistas’ pokal osvojili že sedemkrat. Prvi štirje v 60-ih letnih prejšnjega stoletja, v katerem so bili absolutni vladarji (1964, 1965, 1967 in 1968). Ostala tri pa v letih 1974, 1978 in 1980.

Ekipa pričakuje finale samozavestno, z veliko željo, a se zavedajo da jih čaka težka naloga: »Pred nami je samo še en korak, smo v finalu kar je že velik dosežek. To bo odlična tekma proti trenutnemu prvaku,« pravi Pablo Laso. Dva izmed najboljših igralcev včerajšnjega polfinala, Reyes in Rodríguez, že dolgo sanjata o tej lovoriki: »Moramo it na vse ali nič. Sanjam o tem, da nekega dne osvojim Evroligo,« pravi kapetan. V istem tonu komentira tudi kanarski organizator: »Sedaj nas čaka Olympiacos. Ključnega pomena bo naša psihična pripravljenost in to, kako bomo začeli tekmo.« Rudy Fernández je povzel, kaj je na kocki na tej tekmi: »Vemo, da je to velika priložnost tako za nas, kot za naše navijače. Upam, da jih lahko na koncu razveselimo z lovoriko.« Na zadnje dodaja Llull: »Ta ekipa ima željo, da naredi nekaj posebnega in vemo, da imamo veliko priložnost, da to dosežemo.«