X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi z Barcelono: Pablo Laso

»V nobenem trenutku, če tudi smo zaostajali, nismo videli izgubljene tekem«, pravi Madridski trener o polfinalni tekmi proti Barceloni Regal.

Pablo Laso je govoril z mediji v O2 Areni, kjer je izpostavil zmagovalni duh Real Madrida: »V nobenem trenutku, tudi ko smo zaostajali, nismo videli izgubljene tekme«. Dodal je, da ne želi izpustiti priložnosti, ko lahko osvoji deveti pokal Evrope za klub: »Samo še en korak nas deli o lovorike, pred nami je finale, kar je že velik uspeh«.

Trener Real Madrid je bil zelo zadovoljen s tekmo svojih varovancev in razložil je, da je vedno verjel v zmago: »Zelo sem vesel za fante. Bili so zelo dobri, zbrani, igrali so energično in odločno. Bila je to tekma vzponov in padcev. Nismo dobro začeli, a se je na koncu videl trud ekipe. V nobenem trenutku, tudi ko smo zaostajali, nismo dali tekmo pod izgubljeno, a tudi zmago nismo imeli še v rokah. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma«.

Laso je razložil, da je edini recept za uspeh leži v ekipnem duhu moštva: »Samo še en korak nas deli od lovorike, pred nami je finale, kar je že velik dosežek. Skrivnost je trdo delo. Rekel sem jim, da se današnja tekma ne zmaguje le tu, ampak skozi celotno sezono. Zelo sem vesel kako so reagirali in kako se podpirajo med sabo. Pocius in Darden jih podpirata z tribun«. Madridski trener je spregovoril o pomembnosti celotne klopi: »Ko imaš pred sabo ekipo in želiš, da fantje delujejo kot ekipa moraš vsem dati pomembno vlogo. Reyes in Rodrígeuz imata najboljšo statistiko. Obrambno delo Chacha z Navarrom je bilo neverjetno, a pomembni so tudi tisti, ki so začeli tekmo in načeli nasprotnika. Carroll in Rudy nista bila natančna v napadu, a sta branila in prispevala svoj delež k zmagi. Zmaga je plod celotne ekipe«.

Seveda, je pohvalil predstavi Sergia Rodrígeuza in Felipe Reyesa, dva odločilna igralca na poti de preobrata. O kanarskem organizatorju pravi: »Zelo me vesel saj je sposoben spremeniti ritem igre, odlično ga poznam in mu popolnoma zaupam. Potrebujemo vse, trud celotne ekipe, da se vsak zaveda, kdaj pride njegov trenutek. Chacho je odigral odlično tako v napadu kot v obrambi«. O kapetanu, Laso pravi: »je dominanten igralec in sprejema svojo vlogo, igra manj minut kot pred leti, a še vedno ostaja zelo pomemben. Kličemo ga ‘el relojito’ saj je vedno točen. Govori se le o njegovi številkah, a njegov trud iz dneva v dan je tisto, kar je pomembno«.

O nasprotniku, ki je enak kot pred leti, ko je Real Madrid osvojil osmi naslov, Laso komentira:»Videl sem del tekme Olympiacosa in mislim, da je nadziral polfinalno tekmo že od samega začetka, igral je zelo pametno, dobro je tekla žoga v napadu in s solidno obrambo. Imajo veliko podobnosti z našo igro. Ni lahko osvojiti naslov in oni so ponovno v finalu. Lansko leto ni bila slučajnost«.

Na zadnje, je trener belih izpostavil celotno sezono Real Madrid v Evropi, ki jo želijo kronati z naslovom: »Bila bi to odlična nagrada. Pred nami je finale. To bo odlična tekma proti trenutnemu prvaku. Kot pravi Begić: ‘če bi nam v septembru rekli, da bomo sedaj tu, bi podpisali’«.