X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Espanyol 1-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid, ki je neporažen na svojih zadnjih štirih obiskih stadiona Cornella-El Prat, je remiziral z Espanyolom, s čimer je še na štirinajsti zaporedni tekmi La Lige ostal neporažen (12 zmag in 2 neodločena rezultata). Tekma se je začela slabo za belega baleta. Varane se je poškodoval in zadetek Stuani po kotu je otežil stvari Real Madridu, a je Higuain, ki nadaljuje s svojimi dobrimi strelskimi prestavami proti katalonski ekipi, v drugem polčasu dosegel zadetek za točko v Barceloni, šest dni pred finalno tekmo Copa del Rey proti Atleticu Madrid. 

Real Madrid je začel tekmo proti Espanyolu z jasnim ciljem doseči svojo sedmo zaporedno zmago v prvenstvu in podaljšati svojo serijo na stadionu Cornella-El Prat, kjer so beli zmagali na treh prejšnjih obiskih. José Mourinho je pred petkovim pokalnim finalom na igrišče poslal praktično drugo postavo Reala, saj so na klopi začeli med drugim tudi Xabi Alonso, Karim Benzema in Cristiano Ronaldo. Tekma se ni začela po notah belega baleta, potem ko je po vsega 19. minutah igre moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti Raphaël Varane, tri minut kasneje pa je domače v vodstvo popeljal Stuani, po akciji iz kota in podaji Sergia Garcie, kar je še dodatno otežilo stvari za bele. Lahko bi bilo še slabše, če se ne bi v vratih Reala izkazal Diego Lopez, ki je z refleksno obrambo preprečil še drugi zadetek urugvajskega napadalca, ko se je ta znašel sam pred Realovim vratarjem po približno pol ure tekme. V zadnjih 15. minutah prvega polčasa je Real prevladoval, čeprav mu ni uspelo zadeti pred odmorom. Morata bi lahko izenačil v 45. minuti, a je njegov volej z roko blokiral v kazenskem prostoru Javi Lopez, a sodnik Iglesias Villanueva ni dosodil ničesar.

Stari iz zaključka prvega polčasa so se prenesle tudi v začetek drugega polčasa. Menjava Morate za Benzemaja po odmoru in Cristiana Ronalda za Kakaja v 56. minuti je bil dal še večji zagon belim, ki je kazala svoj ​​namen spreobrniti rezultat. Realu je uspel izenačiti v 58. minuti, ko je po prostem strelu Luke Modrića z glavo zadel Gonzalo Higuaín. Od tega trenutka naprej bi se tekma lahko razvila v katero koli smer. Real Madrid je pritiskal proti vratom Espanyola in tako bi Cristiano Ronaldo, po hitrem protinapadu Di Marie, lahko popeljal bele v vodstvo, vendar pa je bil v 69. minuti vratar Casilla na mestu. Od takrat pa do konca tekme sta obe ekipi imeli več priložnosti za zadetek, poleg tega pa smo videli tudi izključitev Victorja Sancheza v sodnikovem dodatku, vendar pa ne enim in tudi drugim ni uspelo doseči zmagovitega zadetka.

Stadion: Cornella-El Prat (Barcelona)
Sodnik: Iglesias Villanueva
Espanyol 1-1 Real Madrid
Stuani 23.; Higuain 58.
RK: Sanchez 91./Espanyol

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com