X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid na Bernabeu po svoj 19. kraljevski pokal

Beli iščejo svojo drugo lovoriko v zadnjih treh sezonah tekmovanja.

Real Madrid igra novo finale z ciljem, da osvoji svojo 19. Copo del Rey. Za to bo moral na Santiagu Bernabéu premagati Atlético Madrid, nocoj ob 21:30h. Ekipa pod vodstvom José Mourinha, ki je letos že dvakrat premagala rdeče-bele v domačem prvenstvu, išče svoj drugi naslov v zadnjih treh sezonah, zato lahko računa na pomoč Cristiana Ronalda. Madridski napadalec, ki je letos zabil že 54 golov, je najboljši strelec Cope v zadnjih treh letih.

Real Madrid je prišel do finala prek Alcoyana, Celte de Vigo, Valenica in Barcelone. Ekipa želi novo lovoriko v svojih vitrinah,na finale prihaja z najboljšo bilanco v golih v tekmovanju (+13) in potem, ko je že 19 tekmah uspela zabiti najmanj en zadetek, od 2011, ko jim je uspelo zabiti 41 golov.

Obe madridski ekipi sta se v pokalu srečali 37 krat, bolje kaže ‘los madridistas’ s 15 zmagami, 13 remiji in 9 porazi,  z 49. Zabitimi in 39 prejetimi goli. V letošnji sezoni sta se ekipi srečali dvakrat v La Ligi, obe zmagi sta pripadli belim, prav tako kot četrtfinali obračun v pokalu v sezoni 2010/ 2011.

José Mourinho je, za nocojšnje srečanje, vpoklicale celotno ekipo, 24 igralcev; vse razen poškodovanega Raphaela Varane. Madridski trener, ki ima iz osmih srečanja proti Atleticu na klopi Real Madrida osem zmag, računa na Karima Benzemajain Cristiana Ronalda, najbolj strelsko razpoložen dvojec na tekmovanju z desetimi zadetki. Poleg tega je Portugalec, ki ima letos že 54 zadetkov, najboljši strelec tekmovanja v zadnjih treh sezonah (16) in je rdeče- belim na osmih tekmah zabil osem golov.

Strelski dvojci v Copi del Rey
Equipo Pareja Goles
Real Madrid Ronaldo y Benzema  10
Atlético de Madrid Diego Costa y Falcao  9
Sevilla Negredo y Rakitic  9
Barcelona Villa y Messi  9

Atletico Madrid prihaja v finale še brez poraza v španskem pokalu (5 zmag in 3 remiji) in po tem, ko je iz tekmovanja izločil Jaén, Getafe, Betis in Sevillo. Beli so zmagali na obeh tekmah proti Jaénu (0-3 in 1-0), v osmini finala so premagali madridsko ekipo (3-0) in remizirali na povratni tekmi (0-0), prav tako proti obema Seviljskima ekipama  (2-0 in 1-1 proti Betisu, 2-1 in 2-2 proti Sevilli).

Srečanja obeh ekip v Copi del Rey
T Z R P +
Real Madrid 37 15 13 9 49 39
Atlético de Madrid 37 9 13 15 39 49

Diego Pablo Simeone ima na voljo vse igralce prve ekipe, na tiskovni konferenci pred finalom je potrdili začetno enajsterico: Courtois, Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis, Mario Suárez, Gabi, Koke, Arda, Diego Costa in Falcao. Argentinski trener ima v svojih vrstah najboljšega strelca letošnjega pokala, Costa, ki ima v pokalu 7 zadetkov od skupnih 17. Drug pomemben mož v napadu pri rdeče- belih je Falcao. Kolumbijski napadalec ima 34 zadetkov v vseh letošnjih tekmovanjih od tega 2 v Copi del Rey.