X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je spregovoril z mediji po finalni tekmi z Atletico Madridom. Trener belih je bil vidno razočaran, da njegovi ekipi ni uspelo osvojiti naslova kljub številnim priložnostim: “Ko je bil rezultat 1:1 in zadaneš trikrat vratnico ni potrebno biti nogometni genij, da ti je jasno, da to ni normalno. Če bi vsaj eden izmed teh strelov končal v golu bi tekmo zmagali. Mislim, da bi morali zmagati v rednem delu, toda ni nam uspelo in oni so zadeli v podaljšku mi pa smo zapravili dve priložnosti Higuaina in Ozila. Ni rezultat, ki bi si ga zaslužili ampak tako pač je. V nogometu je vse pozabljeno, sojenje, priložnosti … Zgodovinske knjige si bodo zapomnili zmagovalca in to je Atletico”.

Real Madrid ni mogel osvojiti svojega devetnajstega pokalnega naslova, kljub temu, da so imelo beli več priložnosti od nasprotnika. Mourinho je bil sprva vprašan če misli, da je Atletico zasluženo prvak: “Ne mislim, da so. Ampak zmagali so in za to jim moram čestitati”. Prav tako je naredil povzetek treh sezon v Realu: “Moja kariera traja več sezon, ne le ene. Ne poznam nikogar, ne glede na to kako je dober, ki bi imel same fantastične sezone. To je najslabša sezona v moji karieri z naslovom, ki ni dovolj dober zame, niti za klub kot je Real Madrid. Imeli smo slabo sezono, s finalom, polfinalom, drugim mestom in Super pokalom. Kar bi bilo za mnoge dobra sezone je moja najslabša.”

Ko je bil vprašan o tem, če misli, da mu je spodletelo v Realu, je dejal: “Ni mi uspelo to sezono. V prvi sezoni sem osvojil pokal po mnogih letih, dosegel polfinale prvič po veliko časa in se boril za ligo do konca sezone, tako, da to ni bil neuspeh  Tudi v drugi sezoni sem bil uspešen  Osvojitev lige proti najboljši ekipi na svetu in zmagati na način na kakršnega smo mi. Ligo prvakov smo izgubili po enajstmetrovkah v polfinalu in jaz ne morem izvajati najstrožjih kazni. Tretja sezona pa je bila razočaranje, neuspeh ali kakorkoli jo želite imenovati. Ko gredo stvari dobro je za to zaslužna vsa ekipa, ko ne gredo pa je za to odgovoren trener. Bili smo blizu… toda to ne obstaja v nogometu. To je bila moja najslabša sezona. Za mnoge bi bila dobra, toda zame je bila slaba saj nam ni uspelo osvojiti nobene pomembne lovorike. Super pokal je majhna lovorika in ko odgovornost pade na eno samo osebo, lahko rečete, da sem bil letos neuspešen”.

Trener belih je pojasnil svojo odsotnost na novinarski konferenci dan pred finalom: “Če ste pošteni, morate to priznati za tri sezone, nikoli se nisem skrival za porazom ali remijem. Po velikih zmagah nad Barcelono v Super pokalu me ni bilo na konferenco. Pred tekmo sem imel pravico priti ali ne. Beseda, ki jo uporabljate “skriti”, ima negativni pomen. Spremenite svoje besedišče. Mourinho se je vedno pojavil na novinarski konferenci po porazu”.

Real Madrid ima zadnji dve tekmi pred koncem sezone. “Dve tekmi sta še za odigrati, spoštujemo ligo in ekipe , ki igrajo v njej. Tekma na San Sebastianu je lahko pomembna za Ligo Prvakov. Tekma z Osasuno pa je pomembna v boju za obstanek v ligi in zato moramo obe tekmi igrati resno“, je dejal Mourinho, ki je bil ponovno vprašan o svoji prihodnosti: “Imam pogodbo še za tri leta in nisem se še usedel s predsednikom. Normalno se mi zdi, da se govori o drugih trenerjih. Tudi govorice, da odhajam v Chelsea ali katerokoli drugo ekipo. Obljubim, da bom iskren in na dan, ko se bom usedel in pogovoril s predsednikom bo tudi klub uradno objavil kaj se bo zgodilo”.

Portugalec je pohvalil vratarja, Courtoisa, vendar misli, da bi moral prejeti več kot le en zadetek v finalu: “Je fantastičen vratar, z izjemnim potencialom in prihodnostjo v Chelseau. Zasluži si pohvale saj je igral zelo dobro, toda imel je srečo s tremi vratnicami”. Na koncu se je odločil  da ne bo komentiral sodniškega sojenja. Ko je bil vprašan če je bila njegova izključitev poštena, glede na pritiske nasprotne klopi,  je rekel: “Raje ne bom ničesar rekel. Dobro je videti, da je eden izmed 100 to videl, ampak raje ne bom rekel ničesar”.