X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-2 Atletico Madrid

Finala so ponavadi odločena na podlagi malenkosti in tokrat so vse te malenkosti bile proti Real Madridu. Trije streli so zadeli vratnico in en strel je rešil Juanfran na golovi črti ter tako finalno tekmo popeljal v podaljške. Za izenačen izid po rednem delu (1-1) sta v prvem polčasu sta zadela Cristiano Ronaldo in Diego Costa. Pet minut pred iztekom prvega izmed dveh podaljškov pa je z glavo zadel Miranda in prinesel Atleticu zmago na Santiago Bernabeu. Vendar do konca tekme je imel še vedno priložnosti, nekaj tudi po tem, ko je bil z igralcem manj saj je bil izključen Cristiano Ronaldo (109. minuta). Toda ekipa ni prišla do zasluženega rezultata, saj ni uspela izkoristiti priložnosti, ki si jih je pripravila in tako so nekateri streli končali v vratnici, nekaj pa jih je ubranil izjemni Courtois.

Real Madrid in Atletico sta se borila za zadnjo lovoriko v Španiji v letošnji sezoni. Tekma je potekala na stadionu, ki je gostil največ final španskega kraljevega pokala. Vse je bilo pripravljeno za unikaten derbi. Beli so začeli tekmo in prevladovali v posesti in preprečevali Atleticu, da je uspel graditi svoje napade. Takoj, ko je Atletico tekmo začel mu je Real Madrid vzel žogo in jo v svojih nogah obdržal približno dve minute in bil med tem zaustavljen samo s prekrški. Tako, da ni bilo čudno, da je prvi strel na gol prišel s strani domače ekipe. Cristiano Ronaldo je prišel do strela vendar je Courtois brez problema ubranil strel v peti minuti tekme.

V štirinajsti minuti pa so imeli domači na voljo kot. Povezava med Ozilom in Ronaldom je še enkrat več delovala perfektno in Portugalec je z glavo domače popeljal v vodstvo z 1-0. Gol je bil podoben tistemu s finalne tekme leta 2011 na Mestalli, kjer je Ronaldo z glavo prinesel Real Madridu pokalni naslov. Real Madrid je bil tako v prednosti, toda še vedno je bila do konca za odigrati skoraj cela tekma. Gol je presenetil Atletico, ki se je takoj pomaknil bolj naprej in zadel deset minut pred iztekom prvega polčasa. Falcao je podal Diego Costi, ki je zadel v daljši kot vratarja belih Diega Lopeza. Španski vratar se je še uspel dotakniti žoge, vendar se je ta odbila od vratnice v gol. Tekma je bila ponovno izenačena.

Vratnica je igrala vlogo ob izenačujočem zadetku Atletica in prav tako v tem, da Realu ni uspelo na petnajstminutni počitek z vodstvo. Čudovit vole Ozila z roba kazenskega prostora v 43 minut se je odbil od vratnice nazaj v polje. Začetek drugega polčasa ni nakazal velikih sprememb od prvega. Nesreča je ponovno frustrirala domače saj so v 60 minuti ponovno zadeli vratnico. Cristiano Ronaldo je začel akcijo in podal v kazenski prostor kjer je do strela prišel Benzema vendar tudi on je že uspel premagati Courtoisa vendar pa mu je slavje preprečila vratnica. Po strelu Benzemaja je do priložnosti prišel tudi Ozil, kateremu pa je iz golove črte strel blokiral Juanfran. Sedem minut kasneje je vratnica še tretjič preprečila veselje belim. Cristiano Ronaldo je izvajal prosti strel pod živim zidom ter tako presenetil igralce Atletica, vendar pa tudi ta žoga ni želela v mrežo. Malenkosti odločajo finala in Real Madrid, ki si je v tej tekmi zaslužil več, ni uspel izkoristiti vseh priložnosti.

Finale se je končalo po rednem delu z izenačenim izidom in se je odločalo v podaljških. Real Madrid je v 77 minuti ostal brez trenerja Jose Mourinha, ki je bil zaradi ugovarjanja sodniku izključen. Beli so vse tri zamenjave opravili pred prvim podaljškom. Di Maria, Higuain in Arbeloa so zamenjali Modrica, Benzemaja in Coentraa. Nato so v 98 minuti domači uspeli zadeti po kotu, ki ga je po podaji Kokeja z glavo uspešno zaključil Miranda. Tekma je bila nato še težja.  V 105 minuti je do lepe priložnosti prišel Higuain, vendar je njegov vole uspešno ubranil to noč izjemni Courtois. V drugem podaljšku, natančneje v 109 minuti, je Belgijski vratar, ki je bil heroj gostujoče ekipe, ubranil strel ena na ena tudi Ozilu. Pet minut kasneje je bil izključen Cristiano Ronaldo in kljub igralcu manj so se igralci še vedno na vso moč trudili izenačiti. Vendar jim ni bilo usojeno.