X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid v prvem krogu končnice proti Blusens Monbus

Prvi nasprotnik Real Madrida v končnici španske lige Endesa bo Blusens Monbus, ki je končal redne sezone na osmem mestu z 18 zmagami in 16 porazi. Beli se bodo prvo četrtfinalno tekmo igrali prvič 23. ali 24. maja, kjer bosta tekmeca igrala na 2 dobljene tekme, Real pa bo pri tem imel tudi prednost domačega igrišča. Če se lestvica v zadnjem krogu lige ne bo spremenila, bodo varovanci Lasa ob morebitnem preboju naprej v polfinalu igrali proti zmagovalcu med Valencio Basket in CAI Zaragozo.

Vodilna ekipa španskega prvenstva bo začela svoje potovanje do naslova španskega prvaka v četrtek ali petek. Blusens Monbus bo prva ovira belih v končnici lige Endesa. Prva ekipa Reala se bo tako pomerila proti osmi ekipi prvenstva, kjer bodo beli prvo tekmo igrali doma, prav tako pa tudi morebitno tretjo odločilno za preboj v polfinale španskega prvenstva.

Ekipa Moncha Fernandeza odhaja v končnico z rezultatom 18. zmag in 16. porazov, kar je sploh njihov prvi nastop v zgodovini končnici za naslov španskega prvaka. To sezono je Real Madrid premagal ekipo Blusens na gostovanju z rezultatom 87-97, medtem ko je v domači dvorani doživel poraz z 61-64. Če so bodo beli uvrstili v polfinale, bo njihov nasprotnik zmagovalec četrtfinala med iz Valencio in Zaragozo.

ČETRFINALE
Tekma Datum Dvorana
Real Madrid-Blusens Monbus 23. ali 24. maj Palacio de los Deportes
Blusens Monbus-Real Madrid 26. maj Multiusos Fontes do Sar
Real Madrid-Blusens Monbus 28. maj Palacio de los Deportes