X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ivan Zamorano

Ivan Zamorano je v Španiji in je izkoristil svojega čas v državi, da je obiskal še Madrid in Santiago Bernabeu, kjer je obudil marsikateri spomin. Nekdanji igralec Real Madrida iz let 1992-1996, je govoril s Florentinom Perezom, prav tako pa je govoril tudi o klubu: “Vedno moraš biti optimist in misliti, da se bodo stvari spremenile na en ali drug način. Ekipa ni osvojila veliko letos, vendar pa si je Real Madrid na koncu nenehno prizadeval, da bi bil prvi. Dobro je, če so spremembe narejene na bolje, da se razmišlja v tej smeri, da se bodo stvari spremenile in da bo Real Madrid  nadaljeval pri stalnem prizadevanju, da vedno postane prvak.”

Čilenec je izrazil kako srečen je, da je obiskal klub, ki nosi posebno mesto v njegovem srcu: “To je zelo posebno, ko se vrnem v ustanovo, ki jo tako zelo ljubim, kjer sem preživel štiri čudovita leta in stadion, ki mi je dal nekaj neverjetnih spominov. Vsakič, ko pogledam ta gol, kjer sem imel priložnost doseči gol, ki je pomenil naslov ekipe, kjer sem bil prvak, pichichi lige (najboljši strelec, op. p.) in kjer je ljubezen navijačev bila nedotaknjena in tako se mi zdi kot, da nisem nikoli odšel. Počutim se srečnega, ko se vračam v Madrid.”

Zamorano je odigral 173 tekem z beli balet in dosegel natanko 100 golov: “Mislim, da so igralci, ki gredo naprej in so ljudje, ki ostanejo. To je vse zelo povezano s tem kar se naučiš v svoji karieri in to me veseli, da se ljudje še vedno spominjajo kaj sem storil v tem klubu in cenijo kar sem dal za to institucijo. Za mene je Real Madrid nekaj posebnega in bo z mano dokler ne umrem.”

Nekdanji napadalec je delil slačilnico tudi z velikimi imeni v zgodovini kluba, s katerim še vedno ohranja prijateljstva: “Imel sem veliko prijateljev tukaj. Butragueño, Amavisca, Raul … Spoznal sem veliko ljudi in sklepal vedno nova prijateljstva, ki so mi odpirala vrata, kar je nekaj temeljnega v nogometu. Največkrat govorim z Emiliom Butragueñom. On veliko potuje in je moral iti tudi v Čilu, da obiščete univerzo, ki se je tam odprla in sva bila skupaj. Ohranil sem pomembne odnose z Madridom in to je res lepo, ker vedno, ko pridem na obisk, me čakajo odprta vrata.”

Za zaključek je Zamorano govoril s Florentino Perez na igrišču stadiona Santiago Bernabeu: “Imel sem priložnost govoriti s Florentinom Perezom malo o vsem, o nogometu in o njegovi vezi s čilskimi ljudmi. Čudovito je, da ima tako rad našo državo. Rekel sem mu, da bi rad tvoril del te institucije. Verjamem, da obstajajo ogromni občutki in sem več kot pripravljen, da pridem nazaj in opravim svoj del, tako da bo ta ekipa lahko še naprej največja na svetu.”