X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Modrić odigral 2000 minut v španski ligi

Po prihodu v beli klubu lani poleti in odsluženem prilagoditvenem obdobje, je bil Luka Modrić eden izmed najvidnejših igralcev Reala v zadnjem delu sezone. Dokaz za to je recimo tudi dejstvo, da je na zadnjih dveh ligaških tekmah dosegel en gol in prispeval dve asistenci. V zadnjem času je postal tudi že stalen član prve enajsterice Mouriha in tako je hrvaški igralec zbral že 2000 odigranih minut v španskem prvenstvu. Le Cristiano Ronaldo, Pepe, Ramos in Alonso so zbrali več igralnega časa kot Luka.

Vse do februarja se moramo vrniti, natančneje do povratne tekme polfinala Copa del Rey proti Barceloni, da najdemo zadnjo tekmo brez Luke Modrića. Od takrat naprej je hrvaški igralec sodelovali na naslednjih 17. tekmah Real Madrida in je edini igralec v polju v ekipi, ki mu je to uspelo. Ta podatek kaže na to, da je vezist belega baleta v dobri formi, potem ko je odigral že 2000 minut v La Ligi ter sodeloval na 31. od 36. tekem španskega prvenstva. Le Cristiano Ronaldo (34) je sodeloval na več tekmah prvenstva.

IGRALCI REAL MADRIDA Z NAJVEČ ODIGRANIMI MINUTAMI V LA LIGI
Igralec Št. minut Št. tekem
Cristiano Ronaldo 2.717 34
Pepe 2.345 28
Sergio Ramos 2.267 26
Xabi Alonso 2.147 28
Modrić 2.000 31

Zadnji dve tekmi sta dober primeri dobrih iger hrvaškega reprezentant v belem dresu. 8. maja je bil Luka ključ do visoke zmage proti Malagi 6-2, potem ko je asistiral pri prvem zadetku Albiola in nato dosegel še peti zadetek Reala po strelu izven kazenskega prostora. Tri dni kasneje je odigral 90 minut proti Espanyolu in podal zadnjo podajo do Higuaina, ki je dal zadetek za Real Madrid.