X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Sociedad 3-3 Real Madrid

Real Madrid je svoji zadnji gostujoči tekmi v sezoni remiziral na Anoeti proti Real Sociedad, ki se bori za mesto, ki še vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov. Beli so izkoristili priložnosti, ki so si jih ustvarili proti ekipi, ki se nikoli ni predala. Higuain je spretno izkoristil napako Mikela Gonzaleza za vodstvo že v 6. minuti, nato pa je v drugem polčasu zadel še Callejon s peto, ki je tako povišal prednost. Xabi Prieto je znižal iz enajstih metrov, nato pa je Griezmann izenačil dvanajst minut pred koncem tekme. Ampak domače veselje ni dolgo trajalo, saj je Real kmalu popeljal v vodstvo Khedira z neverjetno individualno akcija, v kateri je prejel odlično asistenco Özila in na koncu še z lobom matiral vratarja Brava. V sodnikovem podaljšku oz. bolje rečeno v zadnjih sekundah tekme, je Xabi Prieto izenačil ponovno rezultat, kljub odlični obrambi Diega Lopeza.

V San Sebastianu je Madridčane v zgodnje vodstvo popeljal Gonzalo Híguain po napaki domače obrambe (6. minuta). V nadaljevanju prvega polčasa sta obe ekipi nanizali nekaj priložnosti, domači pa kljub veliki borbenosti in pogostejšim strelom niso uspeli izenačiti. Ko je v 57. minuti José María Callejón povišal na 2:0, so se zdeli domači že izgubljeni. Toda ofenziva modro-belih ni pojenjala in v 64. minuti je Xabi Prieto znižal prednost gostov. Domači so nadaljevali pogumno in slabih petnajst minut kasneje so izenačili prek Antoina Griezmanna. Že pred tem je Diego López ubranil nekaj nevarnih poizkusov, tudi Real pa je pretil iz protinapadov. Izenačen izid ni obstal dolgo, saj je dve minuti po golu Griezmanna Mesut Özil našel Samija Khediro, slednji pa je žogo lepo dvignil čez Claudia Brava za novo vodstvo Los Blancos. A tudi to ni bilo dovolj za popoln izkupiček Madridčanov. Po nekaj neuspelih poskusih Baskov je v 93. minuti Imanol Agirretxe na drugi vratnici zavrnil žogo nazaj pred gol, tam pa jo je iz neposredne bližine v mrežo pospravil Prieto in priboril zasluženo točko Sociedadu.

Stadion: Anoeta (San Sebastián)
Sodnik: Jose Luis Gonzalez Gonzalez
Real Sociedad 3-3 Real Madrid
Xabi Prieto 64./11-m, 92., Griezmann 78.; Higuain 6., Callejon 57., Khedira 80.

Real Sociedad: Bravo, Carlos Martinez, Inigo Martinez, Mikel Gonzalez, de la Bella, Illarramendi (59./Zurutuza), Markel (81./Jose Angel), Xabi Prieto, Griezmann, Chori Castro (70./Ifran), Agirretxe.

Real Madrid: Diego Lopez, Arbeloa, Raul Albiol, Carvalho, Marcelo (82./Nacho), Essien, Khedira, Jose Callejon (70./Özil), Modrić, Kaka (66./di Maria), Higuain.