X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-2 Osasuna

photobucket.com

S prijetnim spektaklom na Santiago Bernabeu se je tudi za Real Madrida zaključila sezona. Beli smo premagali Osasuno in tako končali sezono kot edini ekipi v petih najmočnejših evropskih ligah, ki ni izgubil domače tekme. Higuain, ki je dosegel 100. ligaški gol Reala v sezoni, je načel mrežo gostov, pred polčasom pa je povišal prednost še Essien. Gostje so izenačili po premoru, ko sta zadela Roberto Torres in Cejudo, a je Benzema znova popeljal Real Madrid nazaj v vodstvo, piko na i pa je postavil Callejon, potem ko je spektakularen beg uprizoril Higuain. S tem se je končala razburljiva tekma, na kateri sta debitirala tudi mlada igralca Realove akademije, Omar in Llorente.

Real Madrid je šel v zadnjo tekmo sezono z namenom dokončati sezono kot edina ekipa v petih najmočnejših evropskih ligah, da ni izgubili nobene domače tekme. Vsaj to je bilo tisto kar se je pokazalo na začetku tekme. Beli so prevladovali v posesti žoge, čeprav je imela Osasuna prvo priložnost za zadetek. Strel z glavo Llorenteja in izredno posredovanje Jesusa, ki je dobil prednost pred Adanom v Realovem golu. Igralec Realove akademije je moral pri tem pokazati vso svoje znanje in zato si je v 14. minuti tudi prislužil aplavz navijačev, medtem ko je njegova ekipa reagirala tako, da je dvakrat zadel in je imela vsaj šest priložnosti za povečanje razlike v naslednjih pol ure igre. Po lepi igri Modrića in Essiena v 25. in 32. minuti, bi si oba igralca zaslužila več, toda prvi gol je vseeno prišel kmalu. Di Maria je spustil globinsko žogo, ki je zmedla gostujočo obrambo 30. metrov od gola, Gonzalu Higuainu se je uspelo izogniti “ofsajd” zanki in tako je Argentinec šel sam proti golu ter na koncu tudi suvereno matiral vratarja Riesga. Tokratni kapetan belega baleta je dosegel 100. gol Real Madrida v La Ligi v tej sezoni in 150. skupaj v vseh tekmovanjih. Beli niso bili zadovoljni z minimalnim vodstvom in tako jim je tri minute kasneje uspelo povečati vodstvo. Po predložku Mesuta Özila iz kota je bil v kazenskem prostoru najvišji Essien, ki je zadel z glavo.

Real Madrid bi lahko dokončno odločil zmagovalca tri minute po začetku drugega polčasa. Özil je kombiniral z Benzemajem in čeprav je bil nekoliko izven ravnotežja, se je znašel znotraj kazenskega prostora in streljal, vendar pa je Riesgo obranil njegov strel. Njegov moštveni kolega Roberto Torres je bil enako dober na drugi strani igrišča, ko je znižal v 52. minuti z lepim strel z roba kazenskega prostora. Tekma je bila na pogled in priložnosti so se vrstile na obeh straneh. Casllejon je imel na nogi tretji gol Reala, vendar pa je Riesgo v 55. minuti znova bil uspešnejši v situaciji ena na ena. V prvem polčasu smo videli moč Real Madrida iz protinapadov, vendar pa so se stvari v drugem polčasu spremenile. Beli so si ustvarili priložnosti, vendar pa niso bili uspešni in Osasuna je bila tokrat tista, ki je izkoriščala svoje priložnosti, ki si jih je ustvarila. V 63. minuti je Cejudo izenačil po predložku Onwuja. Do konca je bilo še 27 minut, vendar pa je v 69. minuti Benzema le postavil stvari na svojo mesto. Özil je s fantastično asistenco zaposlil Francoza, ki ni zapravil priložnosti. Ob koncu tekme je za piko na i zadel še Callejon, potem akciji Higuaina in Benzemaja. Jose Mourinho je v drugem polčasu dal priložnost tudi dvema igralcema Realove akademije, Omarju in Llorenteju, ki sta tako dočakala svoj prvi nastop v prvi ekipi belega baleta.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Pérez Lasa
Real Madrid 4-2 Osasuna
Higuain 35., Essien 38., Benzema 69., Callejon 87.; Roberto Torres 52., Cejudo 63.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com