X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas do 800. uradnega nastopa proti Urugvaju

Španija je začela svojo tekmovanje na pokalu konfederacij z zmago, saj je Furija v Braziliji premagala Urugvaj z 2-1. Iker Casillas je začel tekmo v prvi postavi španske reprezentance, kakor sta tudi njegova soigralca iz Real Madrida, Arbeloa in Sergio Ramos, ob enem pa je bila to tekma, na kateri je Casillas zabeležil svoj 800. uradni nastopov. Kapetan Real Madrida in Španije je dosegel to številko potem, ko je odigral 654 tekem za Real Madrid in 146 tekem za špansko reprezentanco.

Casillas je debitiral za Real Madrid v sezoni 1999/00 in sicer 12. septembra 1999 na tekmi proti Athletic Bilbaou in vse od takrat je odigral 14 sezon v dresu prve ekipe belega baleta. Od takrat pa do danes je skupaj odigral že kart 654 uradnih tekem za Real Madrid, od tega jih je bilo 476 v La Ligi in 127 v Ligi prvakov, s čimer je četrti igralec z največ odigranimi tekmami v zgodovini tega tekmovanja.

Vratar je podrl že tudi nešteto rekordov v španski izbrani vrsti. Tako je Iker igralec z največ nastopi v španski reprezentanci (146), igralec z največ zmagami (108) in igralec, ki je začel največ tekem (133) v zgodovini Španije, poleg tega pa je tudi trenutni kapetan Španije. V dresu španske izbrane vrste je debitiral 6. junij 2000 v Göteborgu, na prijateljski tekmi proti Švedski.