X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Felipe Reyes, MVP finala lige Endesa

ACB je izbrala Felipe Reyesa za MVP (najkoristnejšega igralca, op. p.) finala lige Endesa 2012/13. Kapetan Real Madrida je vodil svojo ekipo do klubskega enaintridesetega naslov proti Barceloni Regal. Center iz Córdobe je bil imenovan za MVP finala že drugič v svoji bogati športnem karieri, potem ko je bil že pred tem imenovan za najkoristnejšega igralca v sezoni 2006/07, s čimer se je izenačil z legendarnim Arvydasom Sabonisom, kot Madridsta z največ naslovi MVP v finalih španske lige. “Zelo sem vesel, da sem osvojili ta naslov in da ga lahko proslavim skupaj z našimi navijači. Zaslužil smo si, ker smo tako dobro igrali v tej sezoni. To je bila zelo dolgo in težka pot,” je dejal kapetan belega baleta.

Besede trenerja Pabla Lasa po njegovi fantastični predstavi na tretji tekmi finala popolnoma opredeli človeka, ki bi lahko bil najboljši center v zgodovini španske košarke: “On je poseben igralec in ima vedno nekaj drugačnega. On daje veliko od sebe na igrišču in to je razlog zakaj je kapetan Real Madrida.” Njegov nastop na tretji tekmi serije v Barceloni, ko je bil rezultat serije 1-1 in je Real Madrid potreboval zmago, da bi lahko v nadaljevanju morebiti naslov osvojil pred domačimi navijači, je bil nepozaben. Felipe je dosegel 20 točk in pet skokov, štiri od tega v napadu, v 22, minutah igre, s čimer je popeljal svojo ekipo do zmage. Na četrti tekmi je bil najboljši strelec Real Madrid, medtem ko je na peti tekmi dosegel 14 točk.

Kapetan Real Madrida je potrdil po peti tekmi: “Zelo sem vesel, da sem osvojili ta naslov in da ga lahko proslavim skupaj z našimi navijači. Ta naslov bi rad posvetil svoji družini, svoji ženi, očetu in vsem navijačem.” Dejal je tudi, da je ekipa imela odlično sezono: “Barcelona je ekipa, ki si zasluži biti tu v finalu, vendar smo si zaslužili naslov, saj smo tako dobro igrali v tej sezoni. To je bilo zelo dolga in težka pot in sedaj se bomo odpravili na počitnice, potem  ko smo osvojili ta naslov.”

V dobi ACB lige sta le Sabonis (1992/93 in 1993/94) in Reyes (2006/07 in 2012/13) imela to čast, da sta prejela naziv MVP finala v dveh sezonah, zaradi česar je Real Madrid ekipa z največ igralci, ki so bili imenovani za MVP finala po Albertu Angulu (1999/00) in Louisu Bullocku (2004/05).