X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 79-71 Barcelona: Ligaški prvaki!

photobucket.com

Košarkarji Real Madrida so premagali Barcelono Regal v odločilni peti tekmi finala v domači dvorani Palacio de los Deportes in tako zasluženo prišli do naslova lige Endesa 2012/13, prvega po šestih letih. Beli so se briljantno odzvali v ključnem trenutku in ostali zvesti svojemu slogu igre, ki ga  navijači enostavno ljubijo, bili tako boljši ter dominirali s talentom in željo po zmagi na krilih Rudy Fernandeza (15 točk), Dardena (13 točk in statistični indeks 16) in MVP (najkoristnejši igralec, op. p.) finala Reyesa (14 točk). Beli so tako osvojili že svoj enaintrideseti ligaški naslov v zgodovini in so tako zaključili sanjsko sezono, v kateri so osvojili ligaški naslov in naslov španskega super pokala, prav tako pa so postavili tudi klubski rekord zmag v eni sezoni (38 zmag).

Real je tako povsem zasluženo osvojil 31. domači naslov, potem ko so bili že v rednem delu španskega prvenstva prepričljivo najboljši, in se maščeval Kataloncem za grenak poraz z 2:3 v zmagah v lanskem finalu.

Slovenski centrski obračun je tokrat dobil Mirza Begić(po 4 točke in skoki ter 2 blokadi v 15 minutah), ki je sijajno ustavljal Anteja Tomića.. Ob tem je Barcelona pogrešala še točke svojega prvega, sicer nekoliko poškodovanega zvezdnika Juana Carlosa Navarra (brez točk), fantastičen je bil Joe Ingles s 25 točkami. Pri Realu jeRudy Fernandez dosegel 15, Felipe Reyes pa 14 točk. Barca je izgubila kar 15 žog več kot nasprotnik (2:17).

Barcelona je imela na začetku tekme velike težave v napadu in prve štiri minute sploh ni dosegla točke. Real je kar dvakrat v prvi četrtini povedel z 10 točkami prednosti (10:0, 20:10), a je Barcelona še do konca prvega dela izid znižala, v 16. minuti pa po petih zaporednih točkah Inglesa prvič na tekmi povedla z 31:32. Real je nato do odmora naredil delni niz 10:0 za prednost 41:32.

Po trojki Fernandeza za +17 se je zdelo vse odločeno, a …
Tudi drugi polčas je Real začel ognjevito in po štirih točkah Fernandeza iz protinapada povedel s 45:32, Fernandez pa je s sploh svojo prvo trojko po 19 zgrešenih metih v finalu poskrbel za najvišjo prednost na tekmi (50:33). Dvoboj se je zdel odločen, a Barca ni popustila in do konca tretje četrtine na krilih Inglesa (v tej četrtini 10 točk) znižala na sedem točk zaostanka (55:48). V zadnjem delu so se Katalonci približali na 76:71 25 sekund pred koncem tekme po nespretnih napadih gostiteljev, a je pri tem tudi ostalo.

Real je v letošnji seriji dobil prvo tekmo na domačem terenu in tretjo v Barceloni.

Špansko prvenstvo, finale, peta tekma:
REAL MADRID – BARCELONA 3:2
79:71 (20:18, 21:14, 14:16, 24:23)
Fernandez 15, Reyes 14, Darden 13, Carroll 9, Mirotić 6, Rodriguez in Slaughter po 5, Llull, Begić in Draper po 4; Ingles 25, Jasikevičius 23, Tomić 9, Oleson 4, Lorbek in Mavrokefalides po 3, Huertas in Todorović po 2.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com