X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Morata najboljši strelec evropskega prvenstva U-21

Álvaro Morata je bil eden od prvih imen evropskega prvenstva do 21 let v Izraelu. Napadalec Real Madrida je dosegel štiri zadetke na petih tekmah za špansko izbrano vrsto, ki se je še drugič zaporedoma okronala z naslovom prvaka, Alvaro pa je igral tudi na vseh tekmah. Štirje zadetki igralca Real Madrida so bili dovolj, da je postal prvi strelec prvenstva med vsemi nogometaši na prvenstvu iz osmih reprezentanc.

Nizozemska, Nemčija, Rusija, Norveška, Italija so bili tekmeci španske reprezentance do 21 let na evropskem prvenstvu v Izraelu. Prvi dve tekmi, proti Rusiji in Nemčiji, sta se odločili z minimalnim rezultatom in na zelo podoben scenarij. Potem ko je bil rezultat izenačen prvih 45 minut, je Morata prišel v igro v 63. minuti proti Rusiji in z glavo dosegel odločil zadetek v 82. minuti. Proti Nemčiji je prišel s klopi na igrišče v 73. minuti, po odlični samostojni akciji na levi strani pa je dosegel zadetek v 86. minuti, s čimer je še enkrat prinesel Španiji zmago.

Ekipa pod vodstvom selektorja Lopeteguia je igrala za prvo mesto v skupini na zadnji tekmi proti Nizozemski in napadalec Real Madrida je zadel prvi gol na tekmi po 25. minutah igre in s tem tlakoval pot španske reprezentance do nove zmage (3-0). Na polfinalni tekmi proti Norveški, je Morata ponovno vstopil s klopi v 58. minuti in v 93. minuti zadel za končnih 3-0. V finalu je Alvaro začel v prvi postavi in igral vse do 80. minute, pri tem pa bil asistent za prvi gol Španije.

Pet tekem in štirje goli za Alvara Morato so pomenili, da je mladi napadalec Real Madrida osvojil nagrado zlata kopačka, ki jo prejme najboljši strelec prvenstva, pred svojima soigralcema iz reprezentance, Thiagom in Iscom, ki sta oba dosegla po tri gole.

NAJBOLJŠI STRELCI EVROPSKEGA PRVENSTVA U-21 V IZRAELU
Igralec Goli Reprezentanca
Morata 4 Španija
Thiago 3 Španija
Isco 3 Španija
Manolo Gabbiadini 2 Italija
Fabio Borini 2 Italija
Leroy Fer 2 Nizozemska
Georginio Wijnaldun 2 Nizozemska
Sebastian Rudy 2 Nemčija

Morata je drugi igralec Real Madrid, ki je bil najboljši strelec na evropskih prvenstvih do 21 let. Sledi Raulu, ki je najboljši strelec leta 1996 s tremi goli. Poleg tega pa v Realu vzgojeni igralec nadaljuje svojo veliko zgodovino v mlajših kategorijah španske reprezentance, potem ko je dosegel že največ golov na evropskem prvenstvu do 19 let leta 2011, ko je dosegel šest golov in je Španija osvojila naslov.