X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Javna predstavitev Carla Ancelottija kot trenerja belih

photobucket.com

Carlo Ancelotti je bil danes javno predstavljen kot novi trener Real Madrida na predsedniškem balkonu stadiona Santiago Bernabeu. Ob velikih pričakovanjih in ob prisotnosti zelo velikega števila novinarjev, je Italijan dejal: “Zelo sem vesel, da sem tukaj. Cilj je zelo jasen. Real Madrid je najbolj prestižni klub na svetu in tako mora tudi zmagovati in igrati spektakularen nogomet, saj veleva  zgodovina in tradicija tega kluba, igrati napadalen in atraktiven nogomet. Imam podporo predsednika, navijačev in kluba, zato mislim, da bo to sezona zadovoljstva za Real Madrid.” Predsednik Florentino Perez je govoril pred Ancelottijem, o katerem je dejal: “Pozna najboljše lige in ve kaj pomeni biti odgovoren za slačilnico, ki je pod največjim drobnogledom in je imel sanje že več let, da bi bil trener Real Madrida. Nekoč sem dejal, da boš nekega dne moj trener, in želja se mi je končno izpolnila.” Slovesnosti se je udeležil tudi Zinedine Zidane, Emilio Butragueño (direktor za institucionalne odnose) in več članov upravnega odbora.

photobucket.com

Carlo Ancelotti je bil predstavljen kot novi trener belega baleta na slovesnosti, na kateri je bilo prisotnih več kot 180 novinarjev vseh največjih svetovnih medijskih hiš. Florentino Perez je bil prvi, ki je govoril: “Tukaj v temlju Real Madrida začenjamo novo športno obdobje s Carlom Ancelottijem, kot novim trenerjem Real Madrida. Kdor ga pozna ve, da je dobro seznanjen z nogometom, je inteligenten trener in odličen človek. Pozna najboljše lige in ve kaj pomeni biti odgovoren za slačilnico, ki je pod največjim drobnogledom in je imel sanje že več let, da bi bil trener Real Madrida. Iz njegovega resnega in mirnega načina je takoj razvidno, da si je težko predstavljati boljšega profesionalca iz športne plati, saj gre za človek z izrednim referencami.”

Predsednik Real Madrida je govoril tudi o Ancelottijevi briljantni karieri: “Kot trener je vodil odlične ekipe kot so Juventus, Milan, Chelsea in PSG med drugim in v vseh teh ligah je bil izvoljen kot najboljši trener. Je nekdo. ki je vajen največjih pritiskov na najbolj intenzivnih klopeh in on bi moral vedeti, in sam mislim da ve, da nič kar je do sedaj doživel, ne bo podobno tisti kar ga čaka v tem legendarnem klubu. Real Madrid je eden izmed najbolj zahtevnih klubi na vseh področjih in vem, da se on tega zaveda, zato ker stojimo poleg enega od najboljših svetovnih trenerjev. On je tudi človek, ki je bil tudi bistveni del tega kar mnogi menijo, da je bil najboljša ekipa Milana do sedaj, ki jo je vodil Arrigo Sacchi. Arrigo je dejal, da je Carlo človek, ki misli hitreje kot kdorkoli, saj je že kot igralec deloval kot podaljšana roka trenerja na igrišču.”

photobucket.com

Carlo Ancelotti je bil tudi igralec na najvišji ravni in Florentino Perez ga je pozdravil v novega domu. “Kot igralec je osvojil tudi dva naslova Lige prvakov. Kot veš Carlo, je za Real Madrid to glavno tekmovanje in najbolj željen naslov, tako za naše člane kot tudi za naše navijače. Od sedaj naprej boste čutili kaj je Real Madrida. Občutili boste podporo in spodbudo vsakogar povezanega s klubom. Naši navijači so vsekakor zahtevni, vendar pa so zelo zvesti in podpirajo svojo ekipo do konca.” Za konec je predsednik Real Madrida izkazal svojo hvaležnost Ancelottijevemu prejšnjemu klubu: “Hvala vsem odgovornim pri PSG-ju, še posebej njihovemu predsedniku, s katerim so  pogovori vedno potekali v spodoben način, kot se to spodobi od teh dveh klubov, ki sta med seboj prijatelja. Pred leti sem rekel, da bo Carlo nekega dne moj trener. Ta dan je prišel in se mi je tako izpolnila želja. Izziv se začne tukaj in tukaj so izzivi vedno razburljivi in ogromni. Dobrodošel na stadionu Santiago Bernabeu, dobrodošel v Real Madridu.”

photobucket.com

Nato je v predsedniški loži stadiona Santiago Bernabeu sprogovoril tudi Ancelotti in je dejal: “Čutim navdušenje. Prosim oprostite mi zaradi moje španščine, ampak jo bom hitro izboljšal. Zelo sem vesel, da sem v najbolj prestižnem klubu na svetu. Tega se zavedam in sem zato zelo vesel. Rad bi se zahvalil predsedniku, Florentinu Perezu, in generalnemu direktorju kluba, Joseju Angelu Sanchezu, ki sta storila veliko dela, da sem lahko danes tukaj. Obenem bi se rad zahvalil Paris Saint-Germainu za izkušnjo v Franciji. Cilj v Real Madridu je zelo jasen. Zdaj sem v Madridu in najprestižnejši klub na svetu mora zmagati in prikazati spektakularen nogomet. Zgodovina in tradicija tega kluba je napadalen nogomet in trdo bomo delali za igro, ki bo osrečevala Realove navijače. Nimamo lahkega dela, a delo nikoli ni lahko za trenerja, ampak bil sem že v nogometnem mestu Real Madrida na Valdabebasu in je bilo fantastično. Vse kar potrebujemo je tam in mislim, da bo delo zelo dobro. Imam podporo predsednika, navijačev in kluba,  zato mislim, da bo to sezona zadovoljstva za Real Madrid.” Slovesnost se je končala s skupinsko fotografijo Florentina Pereza, Ancelottija, Zidana, Emilia Butragueña in ostalim članov upravnega odbora kluba.

photobucket.com