X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Marcelo 4. igralec Reala z zmago na pokalu konfederacij

Marcelo je z Brazilijo osvojil pokal konfederacij in se tako pridružil trem nekdanjim igralcem Real Madrida (Laudrup, Roberto Carlos in Ze Roberto), ki so že pred tem osvojili omenjeni naslov. Danski igralec je bil prvi, ki je osvojil naslov pokala konfederacij leta 1995, medtem ko sta brazilska igralci dvignila pokal leta 1997.

Michael Laudrup je vodil izbrano vrsto Danske do zmage na drugem pokalu konfederacij, ki je potekala v Saudski Arabiji leta 1995. Ekipa Laudrupa je premagala ekipo gostiteljev in Mehike po streljanju enajstmetrovk, preden so v finalu premagali Argentino, Laudrup pa je pri tem dosegel enega od dveh golov svoje ekipe (2-0).

Roberto Carlos in Ze Roberto sta igral svojo vlogo v reprezentanci Brazilije pri zmagi dve leti kasneje. Še enkrat je pokal potekal v Saudski Arabiji, Roberto Carlos igral štiri od petih tekmah brazilski reprezentance in tudi začel v finalu proti Avstraliji. Ze Roberto igral le na otvoritveni tekmi proti gostiteljici pokala.

Marcelo, ki je začel v prvi postavi na petih tekmah Brazilije na letošnjem pokalu, je tako šele četrti igralec Real Madrida, ki se lahko pohvali z osvojenim naslovom pokala konfederacij.