X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pichichiji Realove akademije v pretekli sezoni

Akademija Real Madrid t. i. Cantera še naprej proizvajal odlične strelce in prvake. 14 ekip, ki sestavljajo akademijo belega baleta, ima v svojih vrstah kar nekaj odličnih strelcev, ki so se izkazali v pretekli sezono in so delali razliko v svojih ekipah. Jesé, Ramírez, Cristian Benavente, Agoney, Harper, Borja, Néstor, Fran Santos, Arana, Arribas, Alberto García, Carlos López, Jaime Amaro, Óscar Cuadrado in Alonso Bragado so bili najboljši strelci svojih ekip, pri tem pa so skupaj zabili kar neverjetnih 342 ligaških golov.

Castilla: Jesé (22 golov)
Jesé je ponovno blestel v svoji drugi sezoni v Castilli in je postal gonilna sila ekipe v napadu. Napadalec iz Kanarskih otokov je še poseben prispeval k uspehu Castille, ki je končala v drugi španski ligi najboljša rezervna ekipa v Španiji. 22 golov, ki jih je dosegel v Ligi Adelante, so mu prinesli naziv najboljšega strelca ekipa, ob enem pa je postavil tudi nov rekord kar zadeva golov igralca Castille v drugi španski ligi, potem ko je podrl 29 let star rekord legende Real Madrida, Butragueña, ki je takrat dosegel 21 golov.

Real Madrid C: Ramírez (10 golov)
“Sem tehničen nogometaš z vizijo. Sem dober v preigravanju in imam odličen strel.” To opredeljuje organizatorja igre C ekipe, ki je dosegel 10 golov v svoji drugi sezoni v ekipi Real Madrid C in je opravil odlično delo v tretji španski ligi. Ramírez, ki je v klubu že štiri sezone, izstopa s svojo doslednostjo na igrišču.

U-18 (Juvenil A): Cristian Benavente (18 golov)
Pri 19. letih Cristian Benavente velja za enega od draguljev Cantere in njegova 18 golov potrdijo to trditev. Vsestranski vezist, ki lahko igra na sredini in na obeh krilnih položajih. Cristian se je pridružil Real Madridu leta 2002 in je šel skozi večino starostnih ekip in je pri tem vedno izstopal s svojo enostavnostjo, s katero zabija gole nasprotnikom. To sezono je pustil ​​pečat z 18. zadetki, ki so pripomogli temu, da je bila ekipa razglašena za prvake skupine 5 v “Division de Honor”.

U-18 B (Juvenil B): Agoney (17 golov)
Če je bil v predlanski sezoni Agoney eden izmed vodij ekipe C mlajših od 18 let, potem njegovo trdo delo v pretekli v ekipi B do 18 let ni pustilo nobenih dvomov o njegovih kvalitetah. S spektakularnimi preigravanji in močnim ter in natančnim strelom je končal prvenstvu z 17. goli.

U-18 C (Juvenil C): Harper (17 golov)
Napadalec sebe opisuje kot “igralec, ki se dobro znebi branilca, ki ga pokriva in je dobro pri zaključnem strelu.” In to ni napačna predstava. Harper, ki je sicer Škot, je imel odlično sezono z ekipo, ki je osvojila naslov v svoji skupini, potem ko je dosegel 17 od 120 golov, ki jih je dosegla ekipa C do 18 let.

U-16 (Cadete A): Borja (24 golov)
Borja, ki se je pridružil klubu leta 2007, ima odlične sposobnosti in predvidevanja, ko se znebi obrambnega igralca, poleg tega pa ima dober zaključek in je zelo hiter. 24 golov potrjujejo vse to.

U-16 B (Cadete B): Néstor (27 golov)
“Sem hiter napadalec s sposobnostjo doseči gol,” se je na hitro opisal mladi napadalec belega baleta in 27 golov, ki jih je dosegel v letošnji sezoni, potrjujejo njegove besede. Hiter igralec z dobro vizijo in očesom za gole, je bil zanesljiva izbira v napadu ekipe.

U-14 (Infantil A): Fran Santos (23 golov)
Igralec iz Extremadura pri starosti 14 let, je bil ključnega pomena v celotni sezoni za ekipo in je pomagal svojemu moštvu do tega, da so končali prvenstvo z 25. zmagami in le enim porazom. S 23. goli je Fran Santos pokazal, da ima odlične tehnične sposobnosti. Je napadalec s širokim znanjem in dobrim strelom, kar ga je pripeljalo do tega, da je bil najboljši strelec.

U-14 B (Infantil B): Arana (17 golov)
Kot kaže statistika njegovih golov, je Arana postal eden vodilnih igralcev v ekipi B do 14 let. V svoji prvi sezoni v akademiji belega baleta je izstopal, ker ima velike sposobnost, da odloči najtežje tekme in zaradi njegovega vodenja žoge ter sposobnosti doseganja golov ter moči. Nekatere lastnosti, ki jih je pokazal na igrišču je podkrepil s 17. goli.

U-12 (Alevín A): Arribas (31 golov)
Pri 11. letih levi krilni igralec opozarja nase in tako velja za enega od bodočih zvezd akademije. Hiter in spreten igralec, ki vedno predstavlja veliko nevarnosti, ko ima žogo v svoji posesti. Z 31. goli je bil najboljši strelec svoje ekipe. Pri tem je imel skoraj popolno sezono s svojimi soigralci, v kateri so izgubili le eno tekmo.

U-12 B (Alevín B): Alberto García (21 golov)
Z 21. goli je bil Alberto García prvi strelec svoje ekipe, ki je osvojila prvenstvo. Gre za zelo nevarnega igralca zaradi njegovih podaj, poleg tega pa je izstopal tudi zaradi enostavnosti, s katero je spravil žogo v nasprotnikovo mrežo. Njegov prispevek med sezono je bil ključnega pomena pri tem, da je ekipa osvojila naslov, potem ko so dosegli 92 golov na 26. tekmah.

U-10 (Benjamín A): Carlos López (51 golov)
Že drugo sezono zaporedoma je Carlos López postal najučinkovitejši strelec svoje ekipe. V sezoni 2011/12 je bil najboljši strelec ekipe B do 10 let in ta dosežek je ponovil v pretekli sezoni s prvo ekipo do 10 let, ko je dosegel kar 51 golov, 30 več kot v prejšnji sezoni. S tem je bil najučinkovitejši strelec v celotni Realovi akademiji. Njegov dosežek je pomagal ekipi do naslova prvakov v svoji skupini.

U-10 B (Benjamín B): Jaime Amaro (30 golov)
Vnuk Amancia Amara (legende Real Madrida, op. p.) je pravkar končal tretji razred v osnovni šoli, ampak je že sedaj postal “varna naložba” v napadu. Jaime, levi vezist ekipe B do 10 let je v svojem prvem letu kot igralec Real Madrida dosegel 30 golov.

U-8 Prebenjamín: Óscar Cuadrado in Alonso Bragado (17 golov)
Dva igralca sta izstopala v ekipi do 8 let. Napadalec Óscar Cuadrado in vezist Alonso Bragado sta se izkazala kot specialisti pred golom. Najmlajša igralca akademije sta zaključila svojo prvo sezono kot igralca Real Madrida na najboljši možen način, kot najboljša strelca svoje ekipe, potem ko je vsak od njiju zabil 17 golov.