X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Alfredo di Stefano praznuje 87. rojstni dan

Danes praznuje Alfredo di Stefano svoj 87. rojstni dan. Nekdanji igralec belega baleta se je rodil 4. julij 1926 v soteski Barracas (Buenos Aires, Argentina) in osvojil naslov v vseh državah kjer je igral. Njegov prihod v Real Madrid je bil velik uspeh, saj je v belem dresu dosegli vrh svetovnega nogometa. Poleg slavnega obdobja kot igralec, pa je Di Stefano bil tudi trener Real Madrida, sedaj pa je častni predsednik kluba. Poleg Reala je igral še za River Plate, Huracan Millonarios iz Bogote in Espanyol.

Čas Di Stefana kot nogometaš belega baleta je bil eden izmed najbolj veličastnih obdobij v zgodovini Real Madrid. Argentinec je debitiral v svetem belem dresu 23. septembra 1953 na prijateljski tekmi proti Nancyju in je v več kot 11. sezonah skupaj zbral 396 tekem in 308 uradnih golov v dresu Real Madrida. Kot igralec belega baleta je osvojil številne naslove od tega pet naslovov Lige prvakov, ena medcelinski pokal, osem naslovov La Lige, en naslov španskega pokala in dva latinska pokala. Poleg tega je kot igralec Real Madrida dvakrat prejel nagrado Ballon d’Or (Zlata žoga, op. p.), ki jo prejme najboljši nogometaš na svetu. Leta 1989 je revija France Football nagradila njegovo briljantno kariero s tem, da mu je kot prvemu podelila nagrado Super Ballon d’Or (Super zlata žoga, op. p.).

Ko se je vrnil v klub, da je zasedel mesto trenerja, je bila njegova velika zapuščina, da je skupaj sestavil eno od najbolj briljantnih generacij belih igralcev, slovito “La Quinto del Buitre”. Zaradi nespornega pečata, ki ga je pustil v zgodovini Real Madrida, je postal častni predsednik kluba, poleg tega pa je bilo po njem poimenovan tudi nogometni stadion v Mestu Real Madrida na Valdabebasu, kjer igra Castilla.

V imenu Kluba navijačev Real Madrid Slovenija – Peña Madridista Eslovenia želimo Di Stefanu veliko zdravja in še mnogo let ob spremljanju Real Madrida. Feliz Cumpleaños Alfredo!