X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Isco

Po njegovi uradni predstavitvi na stadionu Santiago Bernabeu, je Isco opravil tudi svojo prvo novinarsko konferenco kot igralec Real Madrid. Vezist belega baleta ni skrival veselja biti del projekta, ki ga bo kot trener peljal Carlo Ancelotti. Skupaj z Emiliom Butragueñom, ki je dejal, da je “prepričan, da bo imel uspešen časa tukaj zaradi svojega talenta in truda,” je dejal: “Prišel sem v največji klub, ki obstaja in tudi sam bom poskusil prispevati kaj temu. Pomagati, se učiti od teh velikih igralcev, osvajati naslove, uživati in dati tudi ostalim nekaj za uživanje. Imel sem ponudbe iz drugih ekip v Evropi, vendar pa je nemogoče reči ne tej ekipi. Ponudba iz Real Madrida pride ko pride. Ne moreš spustiti te priložnosti mimo in sem pripravljen igrati v največji ekipi na svetu. Prepričan sem, da si bom zaslužil mesto v ekipi, saj časa na igrišču nikoli ne zapravim.”

Na vprašanje o tem, kako je potekal prestop in glede ponudb drugih evropskih klubov, je dejal: “Najprej bi se rad zahvalil ljudem, ki so me sprejeli in za naklonjenost, ki so mi jo pokazali že na začetku. Res je, da sem imela tudi ponudbe iz številnih ekip v Evropi, vendar pa igranje tukaj so sanje in sedaj sem tukaj. Zelo malo dvomov sem imel pred prihodom sem in ko sem videl, da se Real Madrid resno zanima zame, nisem dvakrat premislil. Sem kjer si želim biti, v največjem klubu na svetu. Pravkar sem prispel in imam veliko občudovanje do kluba, vendar pa si samo želim iti na igrišče in osvojiti velike stvari. Res je, da sem bil vedno v Malagi in sedaj sem največji navijač Real Madrida. Dal bom vse od sebe na tem igrišču in nihče ne bo dvomil v mojo pripadnost tej ekipi.”

Vezist belih je govoril tudi o težavah igranju v začetni postavi Real Madrida in o pritisku v klubu: “Zagotoviti si mesto v najboljši ekipi na svetu je težko, vendar pa če ne bi mislil, da bom zmogel to, potem ne bi prišel sem. Igral bom kjer bo trener želel in imam sposobnost se prilagoditi. Da bi imel odlično ekipo, potrebuješ veliko konkurence na vseh igralnih položajih in tu je konkurenca. Real Madrid ima zelo velik vpliv po vsem svetu. Prišel sem pod nobenim pritiskom in so podpisali z menoj ker verjamejo vame. Hočem osvajati stvari, uživati in dati ljudem nekaj, da bi uživali.”

O svojih novih soigralcev in o samem Real Madridu je dejal: “Sem star 21 let in mi je všeč se učiti od vseh. Veliko sem gledal poteze velikih igralcev in najboljši so tukaj. Tukaj sem, da bi zmagoval in si zaslužil mesto v ekipi. Način kako je Real Madrid predstavljen je bil vedno odličen. Odkar sem podpisal za Real Madrid se je ljudem zmešalo.”

Glede nogometnega sloga, ki ga goji Ancelotti, njegov novi trener, je dejal: “Ta vrsta nogometa je drugačna glede vsakega trenerja. Vedno je bilo lepo videti igrati Real Madrid, ker je dosegal veliko golov in ker so ljudje uživali ob gledanju. Ancelotti je osvojil naslove v vseh klubih, ki jih je vodil, vključno z Lige prvakov kot trener in kot igralec. Ne morem povedati več o njem.”

Na vprašanje o tem, kako pomemben je bil Zidane pri njegovem podpisu, je ISco dejal: “Je pomemben dejavnik, da se človek kot je on zanima za vas in mu je všeč, vendar pa sem vedel, da si želim igrati tukaj.” In o možnostih igranja na svetovnem prvenstvu v Braziliji, je dejal: “To je možnost. Če mi bo šlo dobro tukaj, potem bom imel priložnost oditi v Brazilijo.”

Na vprašanje o naključje, da je bil pred natanko desetimi leti na istem stadionu predstavljen tudi Beckham in z isto številko dresa, je dejal: “Nisem vraževeren. Beckham je odličen igralec in ni naključje, da je 23 tudi datum rojstva mojega brata.” O njegovega velikega prijateljstvu z Morato, Nachom in Carvajalom, s katerim je pravkar osvojil evropsko prvenstvo do 21 let, je Isco dejal: “Morata je bil moj sostanovalec na evropskem prvenstvu U-21, vendar pa mu me ni bilo potrebno prepričevati. Vedel sem, da si želim igrati tukaj in sem podal svojo najboljšo odločitev. V Španiji imamo dobro prihodnjo generacij in Španija bo še naprej močna.”

Zaradi njegovega odličnega odnosa s Pellegrinije,, ki je treniral Real Madrid in s kom je bil pri Malagi, je dejal: “Nisem govoril z njim veliko o tej temi, vendar sem mu vedel, da imam ljubezen do tega kluba.” Nazadnje, ko je spraševal o imenu svojega psa, je dejal: “On se imenuje Messi, vendar to ne pomeni ničesar in ga ne bom spremeniti, ker potem mi ne bi posvečala takšne pozornosti do mene. Moj drugi pes se imenuje Figo.”