X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Nacho še štiri leta pri Madridu

Branilec je dokaz, da Realova mladinska šola proizvaja kvalitetne igralce. Klubu se je pridružil leta 2001 in se  skozi vse mladinske kategorije prebil do članske ekipe. Prvi ekipi se je pridružil lani. 

Nacho Fernandez bo za Real Madrid igral še štiri sezone. Nacho je primer igralca, ki jih proizvaja Realova akademija. Akademiji se je pridružil 12 let nazaj, ko je še igral v starostni kategoriji U-12. Prejšnjo sezono se je  se je pridružil tudi  prvi ekipi.  Enaindvajset letnik je z Realom že osvojil en španski pokal. Postal je tudi prvak Evrope s Španijo v kategoriji U-21.

Nacho je za prvo ekipo debitiral 23.4.2011 ob zmagi Reala nad Valencio na Mestalli. Rezultat je bil 6:3 v korist Reala. Ker je pri Realu že več kot desetletje je odličen primer igralca, ki pozna in predstavlja vrednote Reala. V klub je prišel leta 2001 in se je skozi različne mlajše kategorije počasi približeval prvi ekipi. S prvo ekipo je osvojil tudi španski superpokal. Pred tem je bil pomemben član B ekipe Reala, ki si je priborila tudi napredovanje v drugo špansko ligo. V mlajših kategorijah je nastopal tudi za špansko reprezentanco. Junija letos je osvojil tudi evropsko prvenstvo  v kategoriji U-21.

Po debiju v sezoni 2010-11 si je branilec počasi izboril več minut in lani postal pomembnejši člen prve ekipe Reala. Igralec je zelo raznolik in je zato pod Mourinhom igral na različnih pozicijah. Igral je na devetih tekmah La Lige, treh tekmah v pokalu in eno tekmo tudi v ligi prvakov ob zmagi Reala nad Ajaxom s 4-0.

Kljub rosnim letom na igrišču kaže veliko zrelosti. Njegova primarna pozicija je centralni branilec, a se dobro znajde tudi na drugih pozicijah. Pametna zna odigrati na vseh pozicijah v zadnji vrsti in je vedno na pravem mestu. Njegove prednosti so hitrost, preprost način igre in dobri predložki s strani.