X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Illarramendi, nova okrepitev Reala

23 letni vezist iz Gipuzcoe je bil ključen člen španske izbrane vrste na letošnjem evropskem prvenstvu do 21 let. Bil je tudi zelo pomemben mož ekipe Reala Sociedada, ki si je zagotovila nastop v ligi prvakov za sezono 2013/2014.

Asier Illarramendi Andonegi iz Mutrike v španski provinci Guipuzcoa, je uradno postal član Reala iz Madrida. Bivši vezist Reala Sociedada je postal četrta letošnja okrepitev Reala. Hkrati je to peti igralec Reala z letošnjim naslovom evropskega prvaka do 21 let. Skupaj z prejšnjo okrepitvijo, Iscom, je tvoril odlično špansko navezo na sredini igrišča. Bil je tudi soigralec Nacha, Morate in Carvajala. Igralec, ki je dober pri pridobivanju žoge in pameten, ko jo je potrebno oddati, bo Ancelottiju dal na voljo svojo mobilnost in dinamiko. Te lastnosti so Realu Sociedadu pomagale do Lige prvakov.

Produkt Sociedadove mladinske akademije se bo po dveh sezonah in 56 odigranih tekmah v prvi španski ligi preselil v Madrid. Njegova izjemnost na evropskem prvenstvu do 21 let pa mu je prinesla tudi mesto v idealni enajsterici prvenstva. V tej enajsterici sta bila tudi Isco in Morata.

Prvo tekmo za prvo ekipo Reala Sociedada je odigral 23.1.2011 proti ekipi Villareala na El Madrigalu. Tisto sezono je odigral še dve tekmi, a je šele naslednjo sezono postal pomemben člen prve ekipe. V sezoni 2011/2012 je odigral 18 tekem. V najboljši luči pa se je pokazal v pravkar končani sezoni. Novi igralec Reala je v sezoni 2012/2013 odigral 34 tekem. Vse tekme je začel v prvi postavi in prav on je bil ključen pri preboju Sociedada v Ligo prvakov. S svojo mladostjo, mobilnostjo, tehniko, dinamiko in željo po napredku bo poskušal prepričati Ancelottija, da ga uvrsti v prvo enajsterico.

Ekipe:
– Mlajše selekcije Reala Sociedada
– Real Sociedad (2011-2013)
– Real Madrid (2013-)

Član španske reprezentance do 21 let

Naslovi:
Zmagovalec evropskega prvenstva do 21 let