X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Uradna predstavitev Illarramendija medijem in navijačem

photobucket.com

Asier Illarramendi je bil na predsedniškem balkonu stadiona Santiago Bernabeu predstavljen kot novi igralec Real Madrida. Baskovski vezist ni skrivala svoje neučakanosti braniti beli dres kluba: “To je zelo poseben dan za mene, to je resnično velik klub. To je enkratna priložnost v življenju in zato bom dal vse od sebe za ekipo.” Poleg njega je bil Florentino Pérez, ki ga je pozdravil in pohvalil njegov talent na igrišču: “Naredili smo še en korak v naših prizadevanjih, da bi pripeljali nove talente. V Real Madrid je prišel fantastičen igralec, eden od največjih upov španskega nogometa. Danes se začenja velik izziv za njega. Zelo smo veseli, da pozdravljam med nami Asierja Illarramendija.” Miguel Pardeza, direktor nogometne ekipe, se je skupaj s še nekaterimi člani upravnega odbora pridružil predsedniku pri pozdravu igralca na predstavitveni slovesnosti.

Potem, ko je opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo, je bil Asier Illarramendi predstavljen kot najnovejša okrepitev ekipe Real Madrida za sezono 2013/14. Nekdanji vezist Real Sociedada je tako opravil svojo prvo uradno predstavitev na predsedniškem balkonu stadiona Santiaga Bernabeua. Florentino Pérez je prišel do mikrofona, da predstavi igralca, ki je pred kratkim bil nagrajen z naslovom evropskega prvaka do 21 let: “Nenehno se smo bližje športni popolnosti v prizadevanju po spektakularnem nogometu, kateremu je pred naš trener Carlo Ancelotti, v naših prizadevanjih po novih naslovih in v uresničitvah sanj naših navijačev po vsem svetu. Imamo ekipo z izjemno kvaliteto, vendar pa smo kljub temu prepričani, da moramo še naprej delati intenzivno, da bi še dodatno okrepili model, ki je naredil Real Madrid največji klub v zgodovini tega športa.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Predsednik Real Madrida je naštel nekaj od glavnih prednosti Illarramendija: “V Real Madrid je prišel fantastičen igralec, eden od največjih upov španskega nogometa. Bil je izjemen in si je zagotovil svoje mesto med elito na nedavnem evropskem prvenstvu do 21 let, na katerem je delil naslov s številnimi svojimi novimi soigralci. Prihaja iz dežele, ki ljubi nogomet. Rad bi izkoristil to priložnost in se zahvalil našim prijateljem v Real Sociedadu in predvsem njihovemu predsedniku za pomoč pri tem prestopu.”

Za zaključek je Florentino Pérez povedal nekaj besed igralcu, v katerih mu želi veliko sreče in mu je izrazil zaupanje v njegov prihodnji uspeh s klubom: “Igrali boste pred domačo publiko, ki je zahtevna, ampak tudi edinstvena. Ti navijači bodo dala vse od sebe in bodo to tudi od vas. Pričakovali bodo, da ko nosiš dres Real Madrida, da se zavedaš, da nosiš grb z največjimi dosežki in zato mora biti tvoja predanost popolna. Igrali boste poleg soigralcev, s katerimi boste delili lakoto po zmagah, odločenost za trdo delo in požrtvovalnost. Dobrodošel doma v vašem novem domu, dobrodošli v Real Madridu.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Illarramendi, ki ga je prišlo podpreti več kot 4.000 navijačev (med njimi tudi skupina prijateljev in sorodnikov), je bil očitno zelo motiviran ob tej priložnost in se je zahvalil vsem, ki so izbrali njega za novega igralca Real Madrida: “To je zelo poseben dan za mene, to je resnično velik klub. Še pred nekaj dnevi si še v sanjah ne bi nikoli predstavljal, da bom nosil drugačen dres od tistega, ki ga ima Real Sociedad. To je zame edinstvena priložnost, saj gre za resnično velik klub in bom zato dal vse od sebe za njega. Ni bila lahka odločitev. V 12. letih, ki sem jih preživel v Real Sociedadu sem imel veliko čudovitih trenutkov. Rad bi se zahvalil vsem za njihovo podporo. Nestrpno sem sprejel ta izziv in vsem obljubim, da bom dal vse od sebe za te barve; upajmo, da bo naslednja sezona poln uspehov. Hvala moji družini in prijateljem, ker so tukaj za mene. Upajmo, da bo zgodovina tega kluba še večja.” Ob koncu slovesnosti je Illarramendi poziral fotografom najprej s člani upravnega odbora kluba, nato s svojo družino in na koncu še s svojimi prijatelji, ki so prišli v Madrid, da bi delili to zelo poseben dan z njim in predsednikom kluba, Florentinom Perezom.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com