X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Illarramendi

Asier Illarramendi je včeraj spregovoril z mediji v tiskovnem središču Santiaga Bernabéu, kjer je izrazil svoje prvi vtis ob prihodu v klub, po njegovi uradni predstavitvi kot najnovejša okrepitev Real Madrida: “To je edinstvena in čudovita priložnost, ob enem pa tudi pomemben izziv. Upam, da bo vse šlo dobro in da bo klub še naprej rastel,” je dejal vezist, ki ceni trud, ki ga je vložil za njegov prihod: “Klub me je vedno lepo obravnaval, še posebej predsednik in cenim vso njegovo zaupanje in trud, ki ga je vložil. Zdaj bom moral trdo delati. V ponedeljek začnemo in res komaj čakam. Upam, da bo šlo vse po načrtih, in da bo naslednja sezona polna uspehov.” Direktor nogometne ekipe, Miguel Pardeza, se je pridružil igralcu na novinarski konferenci in dejal: “Asier je igralec, ki se je res razvila v tej sezoni pri Real Sociedadu in v Evropi. Zaslužil si je zaupanje Real Madrida zahvaljujoč temu napredku in nihče ne dvomi v njegovo zavezo, sposobnosti in talent. Želim vam vso srečo na svetu in upam, da boste prispevali k osvojitvi kar se da veliko naslovov.”

Po zelo kratkem času, odkar je prišel v Real Madrid, je Illarramendi že opravil svojo prvo novinarsko konferenco kot igralec belega baleta. “Pri Real Sociedadu sem preživel 12 let in doživel lepe trenutke. Pustiti vse za seboj ni lahko, ampak nisem mogel izpustiti takšne priložnosti, da bi postal del tega kluba, kar je fantastično. Vložili so ogromno truda, da bi me pripeljali sem. Florentino in ostali so se obnašali fenomenalno. Zahvaljujem se jim, zdaj pa moram trdo delati,” je dejal branilec, ki ni skrival svojih občutkov: “Prej sem bil nervozen, zdaj sem že bolje, kajne? (smeh) Življenje se mi bo precej spremenilo, ampak prihajam iz majhnega mesta in sem prepričan, da se jaz ne bom.”

Igralec iz Guizpuzcoa (Baskija) je pojasnil, kako je prišlo do njegovega prihoda v Real Madrid: “Šel sem domov v moje mesto po končanem evropskem prvenstvu do 21 let, ko me je klical moj agent in mi je povedal, da se za mene zanima Real Madrid. Bil sem počaščen, ker da se za tebe zanima klub tako pomembna kot je Real Madrid, se ti ne zgodi vsak dan. Pogovarjal sem se s predsednikom, ki je bil prijazen do mene in to cenim. Govoril sem tudi s Xabi Alonsom, ki mi je svetoval, da naj pridem, ker je rekel, da je tukaj neverjetno. Je odličen igralec, vedno je bil moj vzor in upam, da se bom veliko naučil od njega, ko bom igral z njim.”

Na vprašanje o njegovi prilagoditvi in o ​​vloge v ekipi, je vezist dejal: “V Real Madridu je vsak položaj zapolnjen z odličnim igralcem, zato ne bo lahko igrati. Nisem kot noben drug igralec. Nameravam biti ponižen in z ambicijo delati. Sam bom dal vse od sebe na igrišču. Imel sem priložnost govoriti z Ancelottijem in mi je čestital. Zdaj je čas, da se borim in treniram čim več. To ne bo lahko, vendar upam, da si bom zaslužil mesto v začetni postavi prav s to ponižnostjo in trdim delom.”

Igralec raje ni komentiral okoli denarja, ki je povezan z njegovim prestopom: “Jaz mislim le na športni vidik. Mislim le na to, da moram opraviti svoje delo. Sem fant, ki dela za to, da bi se iz dneva v dan izboljšal. O številkah raje ne bi govoril, ker jih ne poznam. Vem, da je Madrid izkazal posebno zanimanje zame.” Z vidika dobrodošlice, ko se bo vrnil v San Sebastian, pa je Illarramendi dejal: “Poslovil sem se od prijateljev v Mutrikuju, vse so organizirali, da bi me podprli tukaj in zato se njim in moji družini zahvaljujem za vse. Pravim vam, da so zaradi vsega tega povsem ponoreli! Prihajam iz mesta s 5.000 prebivalci.”

Pardeza je pojasnil kako je igralec prestopil: “Real Madrid je plačal vrednost odkupne klavzule pri španski nogometni zvezi na podlagi medsebojnega dogovora z Real Sociedadom. To je bila transakcija.”