X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Nacho

Po drugem treningu priprav na novo sezono, je branilec Nacho stopil pred novinarje v novinarski sobi na Valdabebasu. Nekdanji igralec Realove akademije, ki je nedavno tega podaljšal svojo pogodbo z belim baletom za štiri leta, je dejal: “Priti v prvo ekipo je bilo zelo težko. Zelo trdo sem delal in moje sanje so se končno izpolnile in sedaj sem tukaj. Sledi prihaja najtežji del, kar je priti v postavo v ekipi kot je Real Madrid, ki je najboljša na svetu.” Pojasnil je tudi, kaj jim je povedal Ancelotti na prvem treningu: “Ancelotti nam je povedal, da si želi enotno in delavno ekipo, v kateri smo vsi profesionalci.”

Nacho je preživel 12 let v Real Madridu, potem ko se je belim pridružil leta 2001 v ekipi U-12, pred dnevi pa je podaljšal pogodbo za še štiri sezon z upanjem in ciljem si zaslužiti mesto v ekipi. “Pravkar sem podaljšal pogodbo. Imam štiri leta na moji pogodbi in dolgo sem se boril za to priložnost, da bi bil igralec prve ekipe. Moj edini cilj sedaj je si zaslužiti zaupanje trenerja in dobili igralni čas, enako kot vsak igralec. Vsem v Castilli in v akademiji bi rad rekel, da bo prišla priložnost, ko bodo to najmanj pričakovali in zato morajo biti pripravljeni na njo in trdo delati na vsakem treningom in tekmi. Tukaj imaš vedno odgovornost zmagati vse in nič drugega kot zmago ne pomeni v tem klubu, saj drugače pomeni, da nisi dosegel svojih ciljev.”

O okrepitvah kluba za to sezono je dejal: “Treniramo komaj 2 dneva. Bili so že moji soigralci v španski reprezentanci do 21 let in to je super, da so tukaj z nami. Kar se tiče politike prestopov kluba pa mislim, da kot Španec in kot moštveni kolega iz reprezentance, me to veseli, da so tukaj. To je zelo lepo in imamo pred seboj velik izziv.”

O novem trenerju, Carlu Ancelottiju in o njegovem načinu dela je Nacho dejal: “Je dobro vzdušje v ekipi. To smo imeli že lani. Kot oseba se mi zdi zelo tih in zaprt, ampak vedno komunicira z igralci in mislim, da bo bil zelo pomemben za nas. Za nami sta samo dva dneva treningov in še ni bilo veliko časa za pogovor o sistemih in o tem kako bomo igrati. Včeraj smo imeli hiter klepet in nam je povedal kaj bolj ali manj hoče od nas. Želi si, da bi bili združena in delavna ekipa, v kateri smo vsi profesionalci.”

Nacho govoril tudi o Zidanu in njegovi vlogi kot pomočnik trenerja: “O Zinedinu kot igralec je bolj malo za dodati. Kot trener je zelo blizu igralcem in mislim, da bo v celotnem letu pridobil koristne izkušnje. Bil je odličen igralec in prepričan sem, da mu bo kot trenerju uspelo zelo dobro.” Glede na delo, ki so ga opravili do sedaj, je pojasnil: “Vse od kondicijskih priprav, ki smo jih opravili vsebujejo tudi žogo in to je najboljši način treninga za igralce. Veliko boljše je, ker to je tisto kar potrebujemo, ko pridejo tekme.”

Branilec Real Madrida je podal tudi oceno lanske sezone in njegove želje za sezono, ki se je pravkar začela: “Lansko leto je bilo zame zelo pomembno. Res je, da nisem dobil toliko minut na igrišču v prvi ekipi kot bi želel, vendar pa mislim, da je bilo zelo pozitivno za mene, da sem igral v nižjih selekcijah kluba, ker sem tako igral več in ko me je trener potreboval v prvi ekipi, sem bil bolje pripravljena, ker sem imel za seboj ritem tekem. Letos ne bom imel te možnost, ampak želim, da si zaslužim mesto v ekipi, da dobim nekaj igralnega časa in igram kar se da veliko. Imam za povedati samo dobre stvari o Mourinhu. V prvo ekipo sem prišel z njim in on mi je dal mojo prvo priložnost v prvi španski ligi in me izbrali za veliko tekem potem. Zelo sem hvaležen Mourinhu.”

Nazadnje je Nacho govoril o odgovornosti moštva v vsakem tekmovanju in kaj lahko prinese v tekme: “Želimo, da bi dosegli svoje cilje, ki so vsako leto zmagati vse. Nisem še imel priložnosti govoriti s trenerjem. Me dobro pozna in ve, da lahko igram na vsakem položaju v obrambi. Mislim, da je to pomembno za vsakega trenerja.”