X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti se je pojavil pred mediji na predvečer otvoritvene tekme ekipe pred novo sezono proti Bournemouthu. Italijanski trener je izrazil svoje občutke o svojih prvih treningih belega baleta: “Bil je dober teden, saj smo trdo delali in pokazali resen in profesionalen pristop. Igralci so trdo delali, zato so nekoliko utrujeni, vendar pa se počutijo dobro. Lepo je začeti sezono s to miselnostjo in vzdušjem.”

Beli so sklenile svoj prvi teden treningov v Mestu Real Madrida na Valdabebasu in Ancelotti je bil ob tem zadovoljen s stanjem v ekipi: “Imamo zelo profesionalno in disciplinirano skupino igralcev. Ekipa si  želi biti skupaj tudi po treningih. Vse poteka dobro v tem trenutku. Zelo dobro se zavedam, da so prvi dnevi treningov kot prvi dnevi v šoli, vsakdo je osredotočen in pozoren. Stvari se bodo kasneje spremenile, ampak vzdušje je zelo dobro in igralci imajo zelo dober odnos med seboj. Ekipe je dobro delala in pri tem kazala visoko intenzivnost. Imamo sedem pripravljalnih tekem in ne želim, da bi igralci delati preveč intenzivno, saj ne želimo, da se kdo poškoduje.”

Real Madrid začenja tekme v Angliji proti Bournemouthu. “To je prva tekma, prijateljska in moramo kljub temu biti profesionalci. Nismo še na vrhuncu naše forme in vsi igralci bodo dobili 45 minut igralnega časa. Pomembno bo, da dobro začnemo in igramo dobro,” je dejal italijanski trener, ki je bil poln hvale glede novih okrepitev: “Dobro so se prilagodili in delajo trdo, ne govori preveč in to je dobra stvar. Vsi mladi igralci prinašajo veliko navdušenja in motivacije v ekipo.”

Na vprašanje o Cristianu Ronaldu in njegovem podaljšanju pogodbe je dejal: “Vsakdo ve, da je zvezda in odličen igralec. Najbolj pomembna stvar za klub je, da igralec njegove kakovosti kaže največjo profesionalnost. To je dobro, še posebej za mlade igralce, ki lahko vidijo vrhunskega igralca delati s tem odnosom. Nisem odgovoren za njegovo podaljšanje pogodbe, vendar pa to ne bo problem.” Za Kakája je izjavil: “On je igralec Real Madrida in je dobro začel, tako kot vsi ostali. Je zelo samozavesten in se veseli letošnje sezone. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, sam pa ve, da mora boljše igrati kot lani.”

Italijanski trener je nadaljeval z nekaterimi imeni v ekipi, še posebej s Higuainom: “Govoril sem z igralcem, vendar pa je bil zaseben pogovor. Trenutno je igralec Real Madrida in sem vesel, da ga imamo tukaj.” V zvezi s Coentrãom je Carlo dejal: “Govoril sem z njim in lahko rečem, enako kot v primeru Higuaina. Trenutno je igralec Real Madrida in sem vesel, da ga imamo tukaj. Je kakovosten levi bočni branilec, pred nami je veliko tekem to sezono in mislim, da je koristen igralec za ekipo.”

Na vprašanje, kateri igralec ga je najbolj presenetil v prvih nekaj dneh treningov, je Ancelotti dejal: “Nekdo o katerem nisem vedel nič je bil Carvajal, ki je zelo dober desni bočni branilec z veliko intenzivnostjo v njegovi igri in delu. Zelo dobro sem poznal vse ostale in me zato niso presenetili.” Poleg tega se je skliceval na pogovore, ki jih je imel s Sergiom Ramosom in Casillasom, ki sta obiskala Valdabebas: “Prišla sta, da bi pozdravila ekipo in spoznala tehnično osebje in pri tem sem jim rekel, da sta zelo profesionalna, ker sta prišla nekaj dni preden naj bi se vrnila. Imata dodatne počitnice in se veselimo, da začneta po tekmi proti PSG-ju.”

“Najboljši sistem je enajst igralcev, ki napadajo, ko imajo v posesti žogo in enajst igralcev, ki se brani, ko je nimajo. Moramo igrati napadalno. Imamo igralce z veliko kakovosti in mislim, da moramo organizirati ekipo tako, da bo igrala dober napadalen nogomet,” je pojasnil Ancelotti o slog igre, ki si ga želi videti v tej sezoni. Italijan je bil tudi poln hvale glede Zidana: “Bil je zelo motiviran in želen znanja v svoji novi vlogi. To je dobra stvar za nas, ker ima odličen odnos z igralci, ki ga bodo poslušali in bo pomagal ekipi, da bi bila še boljša.”

Glede alternativ v napadu ter glede prispevka Morate je dejal: “Je kakovost mlad igralec. Prav tako tudi Jese. Sem zadovoljen z ekipo, saj imamo mlade igralce s kakovostjo in osebnostjo.” Na koncu ni želel govoriti o govoricah o prihajajočih igralcih in na vprašanje o Ibrahimoviću je dejal: “Je neverjeten igralec in lahko igra v vsaki ekipi svetu. On ne igra za Real Madrid in zato ne morem govoriti o njem že iz spoštovanja do tistih, ki so tukaj, ki trenirajo zelo dobro.” V istem smislu je odgovoril na vprašanje o Balu: “Sem zadovoljen z ekipo in ne želim govoriti o drugih igralcev iz spoštovanja do tistih, ki so tukaj.”