X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Lyon 2-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid ostaja neporažen in je remiziral proti veliko bolj pripravljenemu Olympique Lyonu, ki je že vodil tudi z dvema goloma prednosti. Grenier je popeljal domače v vodstvo z lepim volejem v 20. minuti, v drugem polčasu pa je vodstvo še dodatno povišal Lisandro. Beli zvesti svoji tradiciji se niso predali in tako v zadnjih 15. minutah tekme napravili preobrat. Morata je najprej izkoristil enajstmetrovko, ki so jo beli dobili po prekršku nad Cheryshevem v 78. minuti, Casemiro, ki je dosegel gol na obeh letošnjih pripravljalnih tekmah, pa je zadel z glavo po udarcu iz kota in tako poskrbel za remi proti ekipi, ki skupaj trenira že okoli mesec dni in imajo samo šest dni do svoje prve uradne tekme.

Real Madrid se je vrnil na stadion Stade de Gerland skoraj dve leti po zadnji tekmi belih na tem igrišču, le da so tokrat igrali proti Olympique Lyon drugo prijateljsko tekmo v okviru priprav na novo sezono. Prvih 25 minut je pokazalo, da je francoska ekipa ob podpori navijačev telesno bolje pripravljena in tako v 20. minuti tudi povedla. Lacazette je podal z desne v kazenski prostor, kjer je Grenier z enim samim dotikom iz voleja sprožil ter premagal Diega Lopeza, ki je že v uvodnih minutah z odlično obrambo preprečil zadetek istega francoskega vezista. Po približno polovici prvega polčasa je pritisk Olympique Lyona počasi pojenjal, medtem ko so beli počasi prevzemali nadzor nad tekmo. Prvi je od Reala zapretil Di Maria, ki je dvakrat poskusil s strelom. Prvič je Argentinec sprožil iz voleja v 24. minuti, vendar je bil Lopes na mestu, v drugem primeru pa je njegov nizek strel prav tako obranil vratar francoske ekipe v 37. minuti. Belim bi skoraj uspelo izenačiti, vendar pa je ob polčasu vseeno ostalo pri vodstvu domačih.

Začetek drugega polčasa je bil povsem drugačen od prvega. Real Madrid je prišel na igrišče odločen, da prevzame nadzor nad tekmo. V 59. minuti bi prvi skoraj zadeli, potem ko je še enkrat več poskusil Di Maria. Akcija se je začela s Cristianom Ronaldom, ki mu je uspelo podati žogo, čeprav je bil na krilu pokrit s tremi nasprotnimi igralci, nato pa je Khedira s prsmi sprejel podajo in tako nastavil žogo za strel Argentincu, ki je poskusil z desnico, vendar pa je bil vratar Lopes še enkrat več na mestu. Lyon je takoj vrnil in tri minute kasneje že vodil z dvema goloma prednosti, potem ko je  Lisandro spretno izkoristil slabo izbijanje Realove obrambe ter suvereno premagal Adana. Tekma je postal bolj moška, vendar pa je bilo do konca še vedno slabe pol ure igre. In Real Madrid, zvesti tradiciji, se ni predal in poskušal zadeti vse do konca. Strel Morate s peto ni bil dovolj, da bi premagal domačega vratarja v 72. minuti, samo tri minute kasneje pa je Modrić zadel stičišče vratnice in prečke. Akcija se je začela pri Di Mariji, ki je poslal predložek v kazenski prostor domačih, kjer je Hrvat poskusil z glavo. Gol Reala je visel v zraku in je nato tudi prišel, ko je Gonalons napravil več kot očiten prekršek nad Cheryshevom v kazenskem prostoru Lyona. Morata je prevzel odgovornost za strel in premagal vratarja francoske ekipe v 78. minuti. Več kot deset minut je bilo še do konca tekme in s tem časa za bele, da vsaj izenačijo. In prav to jim je tudi uspelo, potem ko je po podaji iz kota bil v kazenskem prostoru najvišji Casemiro ter tako postavil končni rezultat tekme proti ekipi, ki skupaj trenira že skoraj en mesec.

Lyon 2-2 Real Madrid
Grenier 20., Lisandro 62.; Morata 78. (11 m), Casemiro 84.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com