X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

V svoji tretji pripravljalni tekmi se bo Real Madrid v Göteborgu soočil s francosko ekipo PSG-ja. Carlo Ancelotti je ob tem spregovoril za medije le nekaj ur pred tekmo proti svoji nekdanji ekipi in je priznal, da je v obeh klubih: “Želja je enaka. PSG je še ena odlična ekipa, ampak razlika je, da je Real Madrid najboljši klub v zgodovini nogometa in težko je premagati zgodovino. PSG je pokazal velik napredek v smeri tega, da je odlično moštvo, potem ko je vložili veliko denarja v odlične igralce, ampak za zgodovino je potreben čas. Real Madrid je koval svojo zgodovino skozi mnogo let.” Trener je tudi razkril enajsterico, ki bo začela tekmo proti francoski ekipi: “Odločil sem se, da bomo začeli v naslednji postavi: Diego López, Carvajal, Pepe, Nacho, Coentrao, Modrić, Khedira, Özil, Isco, Cristiano Ronaldo in Benzema.”

Ancelotti je navedel cilje ekipe za to sezono, v kateri bo klub ponovno želel osvojiti vse možne lovorike, še zlasti pa Ligo prvakov. “Real Madrid mora igrati na to, da osvoji naslove v vseh tekmovanjih in seveda Liga prvakov je eden od najpomembnejših naslovov, čeprav bomo igrali tudi za zmago v La Ligi. Real Madrid je v boju za prvaka v hudi konkurenci, kot vse ekipe, ki gredo na zmago. Za ta klub je odločilnega pomena deseti naslov Lige prvakov in okoli tega je veliko ambicij in pričakovanj. Bomo dali vse od sebe za dosego tega,” je dejal trener.

Ko je bilo govora o igranju na Švedskem proti kakovostnemu tekmecu, je Carlo dejal: “Kot prvo je to čast. In kot drugič bo to težak test za nas. Skupaj delamo zadnja dva tedna in bo to dober test, da ugotovimo kako stojimo proti vrhunski ekipi.” Glede na srečanje z bivšimi igralci in o Ibrahimoviću je povedal: “Mislim, da bo to zelo čustven trenutek. Imam zelo dobre odnose z njimi, kakor tudi z Zlatanom. Imam veliko lepih spominov na zadnje leto in to bo poseben trenutek zame.”

To sezono bo nekdanji igralec belega baleta, Zinedine Zidane, bil del trenerskega osebja, ki ga vodil italijanski trener in na vprašanje o njegovi prisotnosti in njegovem prispevku je Italijan dejal: “To je fantastično. Zidane je trener in ima veliko izkušenj in karizmo. Ima odličen odnos z drugimi igralci zato mislim, da bo njegova prisotnost v trenerskem štabu velika pridobitev.

Na vprašanje o vratarjih Reala za to sezono je pohvale tako Diega Lópeza, kot Ikerja Casillasa. “Ne vem. Najpomembnejše za nas je, da imamo dve odlična vratarja, ki imata kakovost in izkušnje. Mislim, da je to tisto kar potrebujemo za prihajajočo sezono, dva kakovostna vratarja.”

Za konec je Ancelotti spregovoril o Kakáju, za katerega pravi, da “je zelo motiviran, enako kot ostali igralci. Mora delati še na različnih vidikih, enako kot drugi igralci, mora izboljšati svojo hitrost. Dva dni nazaj je začel posamezne vaje in bomo videli kaj se bo zgodilo v prihodnjih dneh. Mislim, da se njegova telesna pripravljenost izboljšala. Bil je zelo motiviran. V lanski sezoni ni igral veliko in je prepričan, da bo letos boljše.”