X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je na začetku še ene sezone kot kapetan Real Madrida. Nekdanji igralec Realove akademije, ki začenja svojo petnajsto sezono v prvi ekipi, je stopil pred medije v objektih kampa UCLA in je govoril o tem, kako se počuti pred razburljivo sezono: “Imamo odlično ekipo, kjer vidim veliko mešanico mladosti in zrelosti. Pred nami je nov izziv in želje kluba so visoke kot vedno, torej osvojiti čim več naslovov kot je mogoče. Moramo se osredotočiti in se veselimo začetka treningov v upanju po osvojitvi vseh treh naslovov kjer igramo.”

Na vprašanje o svojem novem trenerju Carlu Ancelottiju, je dejal: “Govoril sem z njim preden sem se pridružil ekipi. Bil je jasen od samega začetka, da ima zmagovalno miselnost in klub potrebuje to, da osvoji naslove. Ne oziramo se nazaj. Priznati moramo delo, ki ga je opravil Mourinho, vendar pa imamo sedaj nov izziv. Začenjamo polni navdušenja in z željo narediti dobre stvari v tej novi fazi.”

Kapetan belih je prav tako pohvalil Zidana: “On ima posebno karizmo in vsakdo povezan z Real Madrid ga zelo ceni. Je nekdo, ki nam bo veliko pomagal. Pomagal bo ekipi, trenerju, igralcem in še posebej mlajšim igralcem. Svoje znanje bo prinašal na ekipo, kakor tudi vse svoje izkušnje. Vsi smo veseli, da bo sodeloval z nami.”

V zvezi z njegovim osebnim stanjem v ekipi je bil jasen: “Ne začenjam leta z razmišljanjem bodisi ali bom v začetni postavi ali na klopi. Edina stvar, ki jo vem je ta, da imam vnemo in željo, da tekmujem. Konkurenca je vedno zdrava. Diego Lopez, ki je bil fenomenalen v lanski sezoni, Jesus in Tomas so super vratarji, vendar pa temu ni tako le na mojem igralnem položaju. Povsod obstajata dva ali trije igralci, ki lahko igrajo na vsakem položaj in to je dobro za trenerja in za ekipo. Sam začenjam sezono z idejo, da tekmujem, treniram in sem na voljo trenerju, ko me bo potreboval. Moramo začeti iz nič in sem si bom prizadeval bolj kot kdajkoli prej, da se vrnem med vratnici, toda moji soigralci mi bodo otežili stvari. Moral bom trdo delati in se boriti za mesto v ekipi, enako kot sem se vedno.”

O novincih v ekipi je dejal: “Imamo odlično ekipo, smo prenovili ekipo z mladimi igralci, ki so se izkazali in to je dobro za ekipo. Če te dodamo igralcem, ki so že tukaj, potem vidimo pravo mešanico mladosti in zrelosti. Vsi si želimo osvojiti Ligo prvakov.”

Na vprašanje o Major League Soccer (MLS) in prvih nasprotnikov v ZDA, je dejal: “Prva stvar, ki si jo želim storiti je ta, da čestitamo ekipi ZDA za njihovo osvojitev pokala Gold Cup. To je liga, ki še naprej napreduje. Ni še stara, vendar pa obstaja več izkušenih igralcev, ki so izboljšali raven lige. Stvari se premikajo počasi, a odločno in z enakomerno hitrostjo. Vsako leto je vse več podpornikov in več stadioni. Še enkrat igramo proti Galaxyu. Zo je pripravljalna tekma, da se pripravimo na sezono, ki se bo začela v Španiji čez tri tedne.”

Na vprašanje o igralcu Tottenhama, Balu, pa je dejal: “On je eden izmed treh ali štirih najboljših igralcev v Evropi in je normalno, da se govoril okoli njega, ker igra zelo dober nogomet.” Po drugi strani pa je zaradi nedavne smrti ekvadorski nogometaš Christian Benitez v Katarju dejal: “Rad bi izrazil svoje sožalje njegovi družini in izguba moštvenega kolega je vedno ogromna izguba. Vedno opravimo veliko različnih zdravniških pregledov in imamo odlično kakovostno zdravniško ekipo.”

Nazadnje je na vprašaje o finalu pokala konfederacij, v katerem je Španija igrala proti Braziliji, dejal: “Poraz boli, ker je bil v finalu. Naš nasprotnik je zasluženo zmagal. Imeli so dovolj sreče, da so dosegli gole v ključnih trenutkih in ekipa se niso mogli odzvati. Moramo vedeti, da je Brazilija in to le pozitivno. Upamo, da bomo naslednje leto ponovno svetovni prvaki.”