X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je spregovoril z novinarji po zadnjem treningu pred prvo tekmo v Severni Ameriki proti Los Angeles Galaxyu. Italijanski trener je pohvalil svojo ekipo: “Ta klub in navijače imajo radi dober nogomet in tako bomo poskušali igrati za njih. Ta ekipa je zelo dobra. Kot sem že večkrat dejal, imamo izkušnje, mladost, karakter in kakovost. Zelo sem zadovoljen z ekipo in delom, ki ga opravljamo. To je običajno, da obstaja konkurenca med igralci, ker vedo, da obstaja veliko tekem in da ima vsakdo priložnost igrati, jim vsem pomaga pri motivaciji. Moramo igrati enotno in biti ekipa, ki igra atraktiven in napadalen nogomet.”

Trener Real Madrida je analiziral tudi naslednjega predsezonskega nasprotnika Real Madrida: “Vsi poznajo Los Angeles Galaxy. To je močna ekipa, ki je osvojila ligaški naslov v ZDA dve leti zaporedoma in ima igralce, ki so igrali v Evropi, kot so Donovan, Cudicini in Keane. To bo dobra tekma in želimo, da po svojih najboljših močeh igramo dobro in damo svoje šovu.”

Ancelotti se je dotaknil tudi časa, ki ga je preživel na mestu trenerja ekipe: “Je zelo dobro. Igralci so zelo profesionalni in je zelo zanimivo, da začneš službo kot je ta. Imeli smo majhen problem z Illarramendijem in je danes že začel teči, medtem ko Varane in Alonso prav tako dobro okrevata. Do sedaj nismo imeli večjih težav. Bom poskusil narediti vse kar lahko, da bi pomagali ekipi do zmag in jo ohraniti na najvišji mednarodni ravni.”

Na vprašanje o samem okrevanju Xabi Alonsa, je Carlo dejal: “Je zelo blizu temu, da začne igrati. Imel je veliko poškodbo, ampak mu gre zelo dobro in upam, da bo lahko hitro začel igrati, ker je za nas zelo pomemben.” In na temo Kakája je dejal: “On dela sam in z ekipo. B izboljšal svojo pripravljenost, vendar pa bo za to potreboval nekaj časa. Zelo smo prepričani, da bo hitro napredoval.”

Dve preostali imeni, ki sta bili pomembni na tiskovni konferenci Italijana, sta bili Cristiano Ronaldo in Isco. Glede Portugalca je dejal: “Moje stališče je, da bi se moral počutiti udobno na igrišču, saj je zelo pomemben igralec, vendar pa od njega pričakujemo, da bo spremenil svoj igralni položaj. Ni mu potrebno narediti veliko dela v obrambi, ampak da bo pripravljen, ko bo ekipa imela žogo.” Na temo španskega reprezentanta do 21 let in njegove vloge na igrišču, pa je dejal: “Nimamo določenega položaja. Obstajajo različni sistemi in igralci, ki lahko igrajo na različnih položajih.”

Na temo možnosti odhoda Modrić je bil Ancelotti jasen: “To ni res. Vsi igralci so srečni tukaj. Dobro delajo in sploh nismo govorili o prestopih. To ni res, da Modrić odhaja. Je zelo pomemben igralec za nas in bo tukaj tudi v tej sezoni.”

Na koncu je na vprašanje o možnostih, da se bo ekipa okrepila z igralci, kot sta Bale ali Lewandowski, dejal: “Težko je govoriti o Balu, ker trenutno ni igralec Real Madrida. Mislim, da se klub pogaja, da bi poskušali najti rešitev in bomo videli, kaj se bo zgodilo. Nikoli nisem govoril z njim. Jaz običajno ne govori z igralci, ki niso iz moje ekipe in ne bi bilo pošteno, da to sedaj storim. Lewandowski je svetovni strelec. Obstaja veliko fantastičnih igralcev na svetu, ampak sedaj ga ne potrebujemo.”