X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso

Xabi Alonso je pravkar začel svojo peto sezono v Real Madridu in je tako v intervjuju za Adidas v Los Angelesu spregovoril o svojih prvih vtisih projekta Ancelottija: “Obstaja dober občutek glede te sezone in pričakovanja so najvišja,” je pojasnil in izpostavil tudi nove okrepitve: “Važno je, da je hrbtenica ekipe že obstaja in nove okrepitve bodo zagotovo naredile razliko.”

Vezist Real Madrida je govoril o metodah treningov, ki jih uporablja trener in kako se prilagaja na njih: “V mojem primeru se počasi prilagajam, toda moji soigralci so zadovoljni, treningi so intenzivni in smo dobili v formi, da bi začeli sezono v najboljši formi.” V zvezi z novimi okrepitvami, Alonso meni, da bodo imele pomembno vlogo: “Nove okrepitve so videti super. Važno je, da je hrbtenica ekipe že sestavljena. Vsi poznamo drug drugega v glavnem, saj igramo skupaj že kar nekaj časa in prepričan sem, da bodo nove okrepitve prinesle le pozitivne stvar. Več možnosti kot jih bo imel trener, bolje bo.”

Poleg tega pa je vezist Reala navdušen, da bodo delali z Zinedinom Zidanom: “Sam sem ga vedno občudoval. Sem igral proti njemu in ga imeti v svoji ekipi je motivacija, ker veš kaj je dosegel in skozi kaj je šel. Je vzor vsakemu igralcu.” Alonso je spregovoril tudi o ciljih ekipe za prihajajočo sezono: “Vedno smo začeli z najvišjimi pričakovanji. V klubu kot je Real Madrid je vsaka tekma ključnega pomena in vedno smo si želeli zapustiti igrišče z zmago v žepu. V ekipi je dober občutek, sedaj pa je na nas, da to pokažemo na igrišču in da dobro začnemo novo sezono.”

Alonso je spregovoril tudi o nekaterih bolj osebnih področjih, kot je njegova ljubezni do igre: “Vse odkar sem začel teči sem igral nogomet. Imel sem srečo, da sem imel brata, ki je leto dni starejši, zato sva začela igrati skupaj.” O njegovih najboljših lastnosti kot igralec: “Ne maram govoriti o sebi, ampak mi je všeč, ko gre žoga hitro k meni, hitre podaje in občasno tudi dolge podaje.” Prav tako je razkril, da je eden izmed njegovih najljubših vrst razvedrila tenis: “Sem ljubitelj tenisa vse odkar sem bil otrok. Vedno sem ga igral, ko sem ga lahko in še vedno ga igram, ko sem na počitnicah.”

Za konec je podal še kratek nasvet vsakomur, ki razmišlja o tem, da bi postal profesionalni nogometaš: “Vzemite stvari počasi in si ne nalagajte preveč pritiska. Stvari so vedno boljši, ko pridejo spontano. Če si dovolj dober, potem nogomet vzemi resno in sprejmi to, da bo potrebno veliko trdega dela.”