X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo

Cristiano Ronaldo je stopil pred medije v kampu UCLA. Portugalski nogometaš ima za seboj odlične priprave, je govoril z novinarji glede njegovega osebnega stanja v ekipi in njegovih pričakovanjih v sezoni, ki se bo uradno začela čez manj kot 15 dni: “Zelo sem vesel tukaj in sedaj razmišljam le o treningih in o tem kako se dobro pripraviti. Trenutno igram v Real Madridu. Prihodnost je potrebno še določiti, vendar v tem trenutku mi je v redu tukaj. Situacija še vedno ni razrešena, vendar menim, da ni pravi trenutek za to. Podrobnosti bodo jasnejše skupaj s tem. Vsaka sezona je zame izziv. Poskusil bom biti še boljši kot leto poprej. To je zapleteno, vendar pa sem oseba, ki si postavlja izzive in mi je rad tekmujem. Poskusil bom dati vse od sebe, da bi pomagal svojim soigralcem in pri tem bil pravi borec.”

Na vprašanje o Ancelottiju in njegovem delu kot trener Real Madrida je dejal: “Zelo smo zadovoljni z novim trenerjem. Treningi potekajo dobro in vsi trdo delamo, da bi bili pripravljeni na začetek sezone. Carlo je zelo prijazen in vsi uživamo v delu z njim. Je enostaven in odličen trener. Želimo se učiti od njega.”

Portugalski igralec je omenil tudi svoj položaj na igrišču: “Trener ima različne strategije in različne položaje za vsakogar. To je dobro za mene, da poskušam igrati tudi na drugih položajih in sem zelo zadovoljni z njim. Bomo videli kje bom igral tekom sezone. Ne skrbi me igrali položaj, ampak samo ekipa.”

Na vprašanje o novih okrepitvah kluba je poudaril: “So zelo dobri in sem zelo vesel, ker so moji soigralcem in moj trener. Imajo veliko za ponuditi ekipi in ne bi bilo prav, da bi omenil samo enega. Vsi so zelo dobri in prepričan sem, da nam bodo pomagali. So seznanjeni s špansko La Ligo in na dosedanjih tekmah so se dokazali, da so dobri za ekipo. Videl sem nekaj zelo pozitivnih stvari in upamo, da bodo lahko veliko prispevali tekom sezone.”

V zvezi z Mourinhom, ki je trenutno trener angleškega Chelseaja in proti kateremu bo igral v finalu mednarodnega pokala prvakov in potem, ko je Mourinho dejal, da je “pravi”‘ Ronaldo tisti iz Brazilije. je Crisitano dejal: “V življenju so nekatere reči, ki si ne zaslužijo omembe in to je ena takšnih reči. Vedno spoštujem svoje trenerje in se od njih poskušam kaj naučiti. Na Portugalskem pravimo: “Ne pljuvaj v lastno skledo.” Takšno je moje mnenje. Raje se spominjam Mourinhove pozitivne plati. Igramo proti Chelseaju, vendar je to samo še ena tekma. Igramo proti Chelseaju, ne proti trenerju. Želimo si zmagati, da bi se kar najboljše pripravili na začetek La Lige.”

Cristiano Ronaldo je pohvalil Zidana: “Zidane ima dober vpliv na nas, še posebej na mlajše igralce, zato je zelo pozitivno, da ga imamo za pomočnika trenerja.” Govoril je tudi o možnosti igranja v MLS v prihodnosti: “Premlad sem, da bi igral v MSL, vendar ne zapiram vrat. Samo bog ve, kaj prinaša prihodnost. Trenutno sem srečen v Evropi. Bomo videli, kako bo.”

Na koncu se je dotaknil dveh določenih igralcev: Bala in Neymarja. O prvem in njegovem morebitnem prihodu v Real Madridu je dejal: “Nisem v položaju, da bi govoril o novih igralcih. Zadovoljen sem z ekipo, ki jo imamo in ta ekipa je polna odličnih igralcev. Prav tako nisem v položaju, da bi govoril o odškodnini za njegov prestop, morate vprašati trenerja in predsednika. Imam svoje mnenje, vendar ga ne bom razkril pred kamerami.” V zvezi z brazilskim igralcem Barcelone ​​je izjavil: “Ne zanima me Barcelona. Sem osredotočen na mojo ekipo in ne želim govoriti o drugih.”