X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je stopil pred novinarje na novinarski konferenci na Valdabebasu dan pred začetkom sezone Real Madrida proti Betisu. Italijanski trener je analiziral srečanje in govoril o tem kako se bo počutil prvič na klopi Reala na Santiago Bernabéu: “V Real Madridu ni dovolj le zmaga, ampak moraš igrati dobro in napadalno. Ekipa je igrala dobro in je med pripravami pokazala kvaliteto, tako da upam, da bomo videli enako tudi proti Betisu, torej dobro dobro in zmago. Veselim se domačega debija na klopi na Santiago Bernabéu. To bo poseben trenutek v moji karieri. Ta stadion je vedno stal za ekipo in vsemi igralci. Če ekipa igra dobro, bo Bernabéu vedno stopil za ekipo. Vzdušje znotraj stadiona je vedno zelo dobro in če bo ekipa igrala dobro, potem ne bo problema.”

Trener belih je govorila tudi o njegovi filozofiji in pomenu visokega pritiskom žogo visoko gor na igrišču: “Načelo naše igre je napad. Moje izkušnje z drugimi ekipami so bile enaka, ker klubi v katerih se bil niso zahtevali nič manj. Želim si, da je igralcem udobno in to je razlog zakaj je pomembno, da imajo sistem igre v katerem se igralci počutijo dobro. Boljše je vršiti pritisk visoko na igrišču, saj ideja sistema niso protinapadi, ampak igranje nogometa in ohranjanja posesti žoge. Imamo igralce z neverjetno kvaliteto.”

Na vprašanje o težavah s katerimi se soočajo Pepe, Xabi Alonso in Varane, je Ancelotti izjavil: “Xabi Alonso še vedno ni pripravljen, čeprav je blizu igranju svoje prve tekme in bo lahko mogoče zaigral že v četrtek na pokalu Santaigo Bernabéu. Pepe je staknil lažjo poškodbo na reprezentančni akciji, ampak je dobro treniral in bo igral. Varane dela sam, da bi okrepil koleno in s tem preprečil morebitne prihodnje težave s kolenom. Trenira po posebnem programu in ima pred seboj še vedno šest dni samostojnih treningov, nato pa bo začel brcati žogo z ekipo.” In o desnem bočnem branilcu za tekmo proti Betisu je dejal: “Nisem se še odločil. Arbeloa je igral za reprezentanco v tem tednu, medtem ko je Carvajal dobro treniral celoten teden in ima tako rahlo prednost.”

O ekipo, ki jo trenira in o potrebi po okrepitvah je bil jasen, ko je dejal: “Zelo sem zadovoljen z ekipo, saj je dobro ravnovesje med izkušnjami in mladostjo. Obstaja veliko navdušenje in zelo dobro vzdušje znotraj ekipe. Nismo igrali še nobene uradne tekme in potem bo lahko vsak igralec, ki ne igra, spremenil svoj odnos, vendar nisem zaskrbljen na kakršen koli način. Trener se mora vedno zavedati, ker do vedno težave čez sezono. Normalno je, da se pojavijo težave, ampak ko je ekipa združena, se problemi sami hitro rešijo in mislim, da bomo enotni celotno sezono.” Glede morebitnega prihoda Bala je dejal: “Odlični igralci naredijo ekipo močno. Nihče ni vprašal za številko 11 in zaradi tega je še vedno prosta.”

Na vprašanje o tem kdo bo začel v golu Real Madrida na prvi uradni tekmi sezone, je italijanski trener dejal: “Jutri se bom odločil. Ne bom vam razkril začetne postave, ker še nisem govoril z igralci in sam raje o tem prvo govorim z njimi. To bo konkurenčna ekipa. Diego López je začel trenirati pred Casillasom, vendar pa telesna pripravljenost vratarja ni tako pomembna. Oba se zelo trudita. Iker je igral zelo dobro proti Chelseaju in Diego je bil odličen proti Interju. To ne bo lahka odločitev zame. Najtežje stvari mojega dela do odločitve. Sta dva igralca, ki trdo delata in sta profesionalca na vsakem korakuso strokovno v svojem pristopu. Malenkosti, ki jih je težko razložiti, bodo vplivale na mojo odločitev v korist enega od njiju.”

Ancelotti je spregovoril še o dveh drugih posameznikih, o Jeseju in Benzemaju. O mladem igralcu iz vrst Realove akademije je poudaril: “Zelo dobro dela in je pokazal veliko kakovosti tekom priprav pred to sezono. Ekipi se je pridružil pozno, glede na svojo udeležbo v reprezentanci. Ne vem, če bo igral jutri, ampak to sezono bo pomemben. Mora še napredovati, vendar pa je velik talent.” O Francozu je dejal: “Vem, da dobro trenira in sem zadovoljen s njegovim delom, upam, da bo  dosegel veliko golov za Real Madrid.”

Ancelotti je prav tako govoril spregovoril tudi o možnosti, da lahko ena ali dva igralca še zapustita ekipo: “Coentrão je zaprosil za prestop, tako da ne bo igral jutri. Nič več ni za dodati na tem področju. Vsi drugi so zadovoljni, da so tukaj z nami.” Na vprašanje, ali se bo ekipa sestane dan pred tekmo ali na dan same tekme, je dejal: “Danes se ne bomo zbrali, ker igramo jutri šele ob 21:00. Dovolj je za nas, da imamo skupaj kosilo in da se pripravimo za tekmo.”

Za konec je spregovoril še o španski ligi: “To bo konkurenčna liga. Res je, da sta Real Madrid in Barcelona zelo močni ekipi, ki imata igralce z veliko kakovosti, vendar obstajajo tudi druge ekipe, kot je Atlético, ki imajo dobro ekipo in ima prav tako veliko kakovosti.”