X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Isco

Isco je v petek stopil pred novinarje v novinarskem središču Santiaga Bernabeu. Vezist belega baleta je govoril o začetku sezone svojega moštva proti Betisu in o svoji prvi uradni tekmi za Real Madrid: “Veselim se moje prve tekme za Real Madrid na Santiago Bernabeu. Priprave pred sezono so potekale zelo dobro. Z vsako tekmo smo boljši. Smo pripravljeni in zelo navdušen nad začetkom La Lige proti Betisu. Upajmo, da bo vse potekalo dobro in da bomo izpolnili naš cilj, ki je ta, da si prizadevamo osvojiti vse naslove.”

Kar zadeva njegovega osebnega stanja v ekipi in kako hitro se je prilagodil, je izjavil: “Vse je bilo fantastično odkar sem prišel in sem vesel, da sem tukaj. To je nedvomno zaradi kakovosti nogometa ekipe in zaradi veliko ljudi tukaj. Presenečen sem bil zaradi ponižnosti, delovne etike in zaradi težnje po osvajanju naslovov. Sem se dobro prilagodil, kar je bilo dokaj enostavno ob teh igralcih in se počutim zelo udobno. Prišla sem, da opravim svoje delo in sem zelo zadovoljen, da sem bili v prvi postavi na tekmah priprav. Upam, da bom lahko veliko igral v letošnjem letu, čeprav ti v Real Madridu ni nič  izročeno na pladnju, zato moraš delati prav vsak dan. Trener se bo odločil v nedeljo, če bom v začetni postavi ali ne.”

Na vprašanje o Ancelottiju in o njegovih delovnih metodah, je Isco odgovoril: “Je zelo dostopen in prijazen ter te vedno spremlja. Njegova igralna filozofija je kot nalašč za Real Madrid. Je popoln trener za nas. Prosi nas, da ohranjamo posest, da uporabimo našo presojo dobro in da vršimo pritisk visoko na igrišču. Letos bomo videli zelo zanimiv Real Madrid. Naredili bomo velike stvari.”

Isco je spregovoril tudi o dveh soigralcih, o Benzemaju in Ozilu. O prvem je izjavil: “Je fantastičen napadalec, ki prav tako pomaga ustvarjati igro. Dosega gole in prepričan sem, da bo letos veliko prispeval ekipi.” Za meškega vezista pa je dejal: “Je neverjeten igralec in je res lahko delati z njim. Poda ti žogo kamor jo želiš in je zato odlično, da sta on in Modrić v ekipi.”

Na vprašanje o konkurenci v golu med Casillasom in Diegom Lopezom je izjavil: “Oba sta neverjetna vratarja, kar dokazujeta že zelo dolgo časa. Ko je bil Casillas poškodovan, je Diego Lopez opravil svoje delo zelo dobro. Glede Casillasa lahko samo rečem, da je najboljši na svetu. Tekmovanje bo zelo zanimivo.” Kar zadeva njegova odnosa s pomočnik trenerja Real Madrida, Zidanom, je izjavil: “Najin odnos je dober in on vedno govori z vsakim izmed nas, še posebej pred tekmami. Poudarja, da moramo imeti žogo v svojih nogah in uživati na igrišču.”

Na vprašanje o morebitnem prihodu Bale v Real, je španski igralec dejal: “Je neverjeten igralec. Vprašanje katero igralno mesto bi v tem primeru zasedel, je težava trenerja, ampak to je zelo v bistvu dober problem. Če se bo nam pridružil, potem ga bom sprejeli med sebe.” Ko je bilo govora o vpoklicu v špansko izbrano vrsto za prijateljsko tekmo proti Ekvadorju, je bil odločen: “To je velika čast, da sem bil vpoklican za Španijo. To je najboljša ekipa na svetu. Upam, da si bom korak za korakom ustvaril svojo pot, ko bo selektor mislil, da je to primerno. Poskušal bom dati vse od sebe.”

Na vprašanje o uspešnosti priprav pred sezono Barcelone, je dejal: “Nisem je spremljal. Sam sem osredotočen na tisto kar mi delamo in to je najpomembneje.” Za konec pa je spregovoril še glede razlik, ki obstajajo med Real Madridom in Barcelono v zvezi z drugimi ekipami v La Ligi: “Ne vem. Sam sem osredotočen le na Real Madrid in poskušam opraviti dobro delo.”