X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-1 Betis

photobucket.com

Real Madrid je odigral svojo prvo uradno tekmo in dosegel pomembno zmago proti Betisu. Santiago Bernabéu je užival ob prikazani igri ekipe, ki je dokazala, da je filozofija trenerja napad od začetka tekme, kar gre z roko v roki s tem, da igralci nosijo grb Real Madrida. Kljub temu pa so beli morali napraviti preobrat, potem ko je goste v 15. minuti v vodstvo popeljal Jorge Molina. Benzema je še pred polčasom poskrbel za remiziranje, medtem ko je Isco v zadnjih minutah drugega polčasa z glavo dosegel zmagoviti gol. Španski reprezentant je prikazal izjemno predstavo ob debiju na Santiago Bernabeu v belem dresu, potem ko je zmagovitemu golu dodal še asistenco. Carvajal je prav tako igral svojo prvo uradno tekmo v belem dresu, medtem ko sta Cristiano Ronaldo in Pepe odigrala že svojo 200. tekmo.

Ancelottijev Real Madrid, ki je bil neporažen na sedmih tekmah priprav pred novo sezono, je odigral svojo prvo uradno tekmo sezone pred svojimi navijači. Beli niso špekulirali in so prišli na igrišče v popolni zasedbi ter pokazali napadalno filozofijo od samega začetka naprej. V bistvu je Real tudi že zadel v tretji minuti tekme, a je bil gol upravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Marcelo je bil tisti, ki je poslal predložek pred gol, branilec Betisa pa je z neposrečenim zbijanjem premagal svojega vratarja. Ne glede na vse to, pa je po četrt ure igre sledil hladen tuš, potem ko je Cedric ušel Sergiu Ramosu in našel Jorgeja Molino, ki je iz bližine zatresel mrežo domačih. Tekma je potekala iz ene strani igrišča na drugo in Real Madrid je iskal izenačenje. Belim je to uspelo ravno na polovici prvega polčasa, čeprav so pred tem imeli dve priložnosti, vendar pa Cristiano Ronaldo in Benzema v triindvajseti in štiriindvajseti minuti, ko je bil razveljavljen še en gol Reala, nista uspela izenačiti. V 26. minuti je po daljši akciji Isco lepo našel Benzemaja, slednji pa je z leve strani matiral danskega vratarja v gostujočih vratih. Kljub izenačenju pa je bil Betis spet naslednji, ki je ogrozil vratar Reala, potem ko je v 33. minuti Nosa Igiebor po kotu z glavo stresel prečko.

Prvi polčas se je začel z napadalno igro Real Madrida in na začetku drugega polčasa ni bilo videl nobene spremembo v tej miselnosti. Beli so potrebovali le 30 sekund, da so sprožili svoj prvi strel, pri čemer je imel Real odlično priložnost za vodstvo, potem ko je po kombinaciji Isca in Benzemaja do strela prišel Cristiano Ronaldo, a je zadel le okvir vrat. Nov gol Reala je visel v zraku in domači so tako imeli novo lepo priložnost v 51. minuti, potem ko je Marcelo s podajo na drugo vratnico zaposlil Benzemaja, ki pa je streljal mimo gola. Drugi gol Reala je bil samo vprašanje časa, še bolj pa je veljalo to po odlični potezi Özila v 67. minuti, ki je pripravil priložnost Cristianu Ronaldu, ki se je sam znašel pred vratarjem Andersenom, vendar pa je bil gostujoči čuvaj mreže uspešnejši. Casemiro je v nadaljevanju zamenjal poškodovanega Samija Khediro, minuto kasneje pa je v igro vstopil še Di Maria namesto Özila. Dvajset minut je bilo še do konca tekme in domači so nadaljevali s pripravo nevarnih priložnosti. Spet je bil Cristiano Ronaldo tisti, ki je poizkusil iz prostega strela, vendar je Andersen obranil njegov strel (71. minuta). Pet minut kasneje je Di María imel dve priložnosti, vendar pa sta obe ostali neizkoriščeni, potem ko je pri drugi zadel zunanji del mreže Betisa. Od takrat pa do zadnjega sodnikovega žvižga, so belci bili prevladujoča ekipa na igrišču. Njihova prevlada se je izplačala v 86. minuti. Marcelo je sijajno podal z desne strani, Isco pa je z močnim strelom z glavo poskrbel za tri točke kraljevega kluba. Španski reprezentant je s tem kronal svoj debi z zmagovalnim golom in asistenco.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Jesus Gil Manzano
Real Madrid 2-1 Betis
Benzema 26., Isco 86.; Molina 15.

Sevilla: Beto, Coke, Fazio, Pareja (46./Kondogbia), Alberto Moreno, Iborra (63./Israel Puerto), Rakitić, Marin, Vitolo, Perotti, Bacca (73./Gameiro).

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe, Koke (81./Rodriguez), Gabi, Mario Suarez, Arda Turan (59./Oliver), Villa (70./Baptistao), Diego Costa.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com