X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Real Madrid se je pomeril z Betisom na Santiago Bernabéu v svojem uvodnem srečanju uradnega tekmovanja in trener Carlo Ancelotti je po tekmi analiziral zmago v prvem krogu La Lige: “Naredili smo vse kar smo lahko. Rekel sem igralcem, da prva tekma ni nikoli lahka. Pred sezono smo igrali dobro in smo bili zaradi tega navdušeni. Tokrat nismo igrali dobro, ampak to je normalno. Najbolj pomembna stvar je, da smo zmagali tekmo in mislim, da smo si zaslužili zmago, saj smo si ustvarili veliko priložnosti za zadetek. Iskreno povedano pa je Betis igral dobro. So dobra ekipa,” je priznal Carlo.

Ekipa ima različne možnosti na sredini, kar je tudi uporabila med tekmo. Trener zagotavlja: “Lahko še napredujemo, to je normalno. Mislim, da je vsaka kombinacija dobro. Ustvarili smo si veliko priložnosti za zadetek z dobrimi kombinacijami, še posebej na krilu. Težava je bila v obrambi. V prvem polčasu ni bilo pravega ravnotežje in nismo igrajo kot ekipa, zaradi česar smo imeli težave. V drugem polčasu smo bili boljši na igrišču. Po mojem mnenju je bila na tej tekmi problem obramba.”

Italijanski trener cilja na to, da mi ustvaril ravnotežje med dobro napadalno igo in dobro obrambo z uporabo kakovostnih igralcev. Na vprašanje, ali bo prišlo še do izboljšanja tega vidika igre in o nogometaših kot sta Özil in Isco, je Carlo dejal naslednje: “Da, prepričan sem da bo prišlo do izboljšanja, ker če želimo igrati kakovosten nogomet, morajo kakovostni nogometaši prav tako igrati svojo nalogo v obrambnih nalogah. Sta velikodušna igralca, predvsem Isco, ki je pokazal vse na tej tekmi. Je dosegel fantastičen zadetek. Mislim, da je normalno, da imajo problem v tej fazi. Mislim, da je ključnega pomena v tej sezoni, da najdemo ravnovesje s kakovostnimi igralci.”

Ancelotti je želel poudariti vidike tekme svojega moštva: “Problem je ravnotežja. Nismo se dobro branili med obrambo in vezno linijo, saj je bilo med vezno in obrambno linijo preveč prostora. Betis je igral dobro. Devet igralcev, ki so igrali tokrat, so bili s svojimi reprezentancami in tako nismo imeli veliko časa za pripravo na tekmo. Mnogi so veliko potovali in sem videl, da je bil Betis v boljši telesni formi.”

Ekipa ima veliko taktičnih možnosti zahvaljujoč odlični ekipi, ki jo ima Ancelotti na voljo. Pri tem Italijan poudarja, da še nima dokončno oblikovane ekipe. “Imam dobro ekipo. Morata, Di María in Casemiro so okrepili ekipo v težkih časih. Sam ne mislim, da že imam izoblikovano začetno enajsterico, ker imamo veliko kakovostnih igralcev,” je razkril.

Za konec je na vprašanje glede vratarja v začetni enajsterico pojasnil, kako je bil izbran za prvo tekmo prvenstva: “Na dan tekme sem se odločil. Mislim, da je tako kot sem rekel dan pred tekmo, je odločitev temeljila na manjših podrobnosti, ampak to je bila moja odločitev. Diego López je bil vratar za to tekmo in bomo videli kdo bo za naslednjo igro. Govoril sem z Iker, ki je pravi profesionalec. Hoče igrati in to je dobro, ampak tokrat je igral Diego,” je dejal.